Hudba a film

Top 10 najotravnejších vianočných songov. Ktorý z nich hrá u vás?

"Otrepané, gýčové, časom na nervy lezúce, ale aj napriek tomu neustále hrané a spievané. Priznajme si, kto sa na Vianoce nenechá na chvíľu uniesť v rytme vianočného songu?"

Veronika Rosputinská, 20. decembra 2013 14:00
Ilustračné foto Foto: Youtube


Po roku Vianoce, Vianoce, prichádzajú, spievajme priatelia. Áno, jedny z najobľúbenejších sviatkov roka sa nezadržateľne blížia a spolu s nimi aj záplava vianočných songov. Valia sa na nás z rádií, z televízií a nedajú nám pokoj ani v obchodných centrách pri vianočných nákupoch. Ktoré z nich sú najotravnejšie sme sa opýtali svojich známych a vás, našich čitateľov. Tu je top desiatka.

Wham: Last Christmas





Absolútnym víťazom sa stala notoricky známa skladba Last Christmas, ktorá k Vianociam patrí asi viac ako stromček či kapor. Stojí za ňou britské popové duo Wham, teda George Michael a Andrew Ridgeley. Je jednou z najhranejších vianočných skladieb v rádiách, kde sa objavuje už od osemdesiatych rokov.

Mariah Carey: All I Want For Christmas Is You





Na päty víťazovi šliape americká speváčka Mariah Carey so svojou vianočnou skladbou All I Want For Christmas Is You. Ak ju rádia nehrajú počas sviatkov aspoň raz za dve hodiny, niečo nie je v poriadku.

John Lennon: Happy X-mas (War is Over)





Tretie miesto nášho rebríčka patrí sympaťákovi Lennonovi a jeho populárnej vianočnej pesničke Happy X-mas (War is Over). Napísal ju spolu so svojou manželkou Yoko Ono a vyhľadať ju môžete aj pod názvom So This Is Christmas.

Bobby Helms: Jingle Bell Rock





Mnohými nenávidená, inými milovaná, taká je pieseň Jingle Bell Rock preslávená najmä filmom Sám doma. Túto pieseň, odkedy vznikla, prespievali už mnohí speváci a skupiny, ale najlepší je aj tak originál.

Chris Rea: Driving Home For Christmas





Hovoríte si, že túto nepoznáte? Pravdepodobne vám nie je známe meno interpreta, keď však kliknete na video, určite sa vám rozjasní. Jedna z často hrajúcich vianočných skladieb sa ocitla na piatom mieste nášho zoznamu, mala však silnú konkurenciu v podobe Let It Snow od Deana Martina.

Ďalšia päťka
6. Dean Martin: Let It Snow
7. Brenda Lee: Rockin´ Around The Christmas Tree
8. Bing Crosby: It's Beginning to Look A Lot Like Christmas
9. Frank Sinatra: White Christmas
10. Slade: Merry Christmas Everybody


BONUS Jose Feliciano: Feliz Navidad





Síce sa o týchto skladbách mnohí vyjadrili ako o gýčoch Vianoc, aj tak si ich púšťame alebo aspoň do rytmu pohmkávame, keď ich niekde začujeme. Áno, keď v rádiu zaznejú päťkrát v priebehu dopoludnia, lezú nám poriadne na nervy, ale k sviatkom jednoducho patria.

Komentáre