Hudba a film

Veľkú vianočnú hudbu uvádza Nová scéna netradične v live streame

"Veľká vianočná hudba ponúkne divákom to najlepšie zo série deviatich komorných koncertov, ktoré Nová scéna ponúkla divákom minulú sezónu."

TASR, 15. decembra 2021 13:47
Na snímke herci zľava Dárius Kočí a Mirka Gális Partlová, foto z archívu. Foto: TASR - Dano Veselský

Bratislavské Divadlo Nová scéna uvedie tradičný vianočný koncert svojich umelcov pod názvom Veľká vianočná hudba netradične v live streame. Uskutoční sa v sobotu 18. decembra o 17.00 h. V réžii Patrika Vyskočila a dramaturgii Dávida Hartla, ktorí sú aj moderátormi koncertu, sa predstavia sólisti divadla, tanečný súbor i šesťčlenná kapela pod vedením Ľubomíra Dolného. TASR o tom informovala PR manažérka Zuzana Šebestová.

"Je skvelé, že sme vytvorili tradíciu, na ktorú sa naši priaznivci tešia každý rok. Viem to presne, lebo hneď v úvode koncertu začíname malou anketou, z ktorej je jasné, že máme veľký počet fanúšikov, ktorí si nenechali ujsť ani jeden z doterajších šiestich ročníkov," hovorí Dávid Hartl, ktorý ako dramaturg a moderátor stojí pri tomto projekte od jeho zrodu. "Aj keď budeme tento rok koncert streamovať, verím, že divákov vtiahneme priamo do atmosféry koncertu nielen hudbou, ale aj interaktívnymi výzvami, niekedy až nespútanou zábavou a súťažami," dodal herec.

Režisér a moderátor koncertu Patrik Vyskočil prezradil, že Veľká vianočná hudba ponúkne divákom to najlepšie zo série deviatich komorných koncertov, ktoré Nová scéna ponúkla divákom minulú sezónu online aj naživo, neformálne tak priblížila umelecký aj osobný život svojich sólistov i tanečného súboru. "Pripravili sme to najlepšie - ´creme de la creme´ z každej epizódy. A neformálnym spôsobom budeme po sebe pomyselne hádzať snehové gule rôznych výziev a rozhovorov vo vianočnom duchu," dodal Vyskočil.

Na koncerte Veľká vianočná hudba ďalej vystúpia Mirka Gális Partlová, Dárius Koči, Lukáš Pišta, Lenka Machciníková, Monika Drgáňová, Vladislav Plevčík, Michal Candrák, ktorí zaspievajú skladby z muzikálov The Greatest Showman, Bedári, ale aj skladby od The Beatles, Eltona Johna, Tiny Turner, Michaela Jacksona, Mira Žbirku či skupiny Elán.

Online koncert bude dostupný na stránke divadla www.novascena.sk, vstupné bude dobrovoľné.

Komentáre