Hudba a film

Už tu s nami nie je 45 rokov

"Na výročie úmrtia premietnu kiná trhák o Elvisovi Presleym."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 15. augusta 2022 13:43
Elvis Foto: Continental film
16. augusta 1977 zomrela jedna z najväčších ikon svetovej populárnej hudby. Elvis Presley bol hudobníkom, ktorého milovali davy a ktorý navždy ovplyvnil smer, akým sa hudba uberala. Pri príležitosti smutného výročia sa aj slovenské kiná zapojili do celosvetovej výzvy, v rámci ktorej vrátili do programov tohtoročný životopisný film Elvis.



Snímku nakrútil režisér Baz Luhrmann, tvorca filmov Moulin Rouge! či Veľký Gatsby, a vo svojom najnovšom titule dovolí publiku nazrieť do zákulisia života Elvisa Presleyho, najmä do vzťahu s hudobníkovým záhadným manažérom – plukovníkom Tomom Parkerom. Ich spolupráca trvala viac ako dvadsať rokov a Presley sa vďaka nej dostal až na vrchol kariéry, aby navždy zmenil podobu populárnej hudby. Kľúčovou osobou na tejto ceste však bola aj žena jeho života a neskoršia manželka – Priscilla Presley. Ako sa spoznali? A ako sa darilo ich vzťahu odolávať búrlivému životu v šoubiznise?



Na tieto a ďalšie otázky odpovedá film, ktorý sa od svojej júnovej premiéry stihol stať celosvetovým hitom, zarobiť viac ako 250 miliónov dolárov, čo ho robí druhým najúspešnejším životopisným filmom o hudobnej legende.

Snímku Elvis, ktorá predstavuje Presleyho v rôznych polohách – ako ho poznáme zo svetových pódií, ale aj takého, aký bol a ako žil v zákulisí za svetlami reflektorov – prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

Elvis
Premiéra: 23. júna 2022
Originálny názov: Elvis
Krajina pôvodu: USA
Rok výroby: 2022
Žáner: dráma
Dĺžka: 159 min.
Jazyková verzia: slovenské titulky, maďarský dabing
Odporúčaná prístupnosť: tento film je nevhodný pre maloletých do 12 rokov
Formát: 2D, 2D ATMOS, D-BOX
Réžia: Baz Luhrmann
Scenár: Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce, Jeremy Doner
Hrajú: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge, Richard Roxburgh, Helen Thomson, David Wenham, Natasha Bassett, Xavier Samuel, Luke Bracey, Dacre Montgomery, Leon Ford, Kate Mulvany, Gareth Davies, Charles Grounds, Josh McConville, Adam Dunn




V utorok 16. augusta si Elvisa budete môcť pozrieť v týchto mestách:
Banská Bystrica, Bratislava, Brezno, Dunajská Streda, Košice, Malacky, Martin, Nitra, Piešťany, Poprad, Prešov, Skalica, Trebišov, Trenčín, Trnava, Žilina

Komentáre