Hudba a film

Špinavý trik žne úspechy na filmovej pôde, dočká sa aj Oscara?

"Film Špinavý trik newyorskí filmoví kritici označili za najlepší film roka 2013. Vďaka výbornému hereckému obsadeniu sa môže stať horúcim kandidátom na Oscara."

Veronika Rosputinská, 27. decembra 2013 14:00
Záber z filmu Špinavý trik Foto: Youtube


Film Špinavý trik od režiséra Davida O. Russela získal tri ceny New York Film Critics Circle a to v kategórii najlepší film, najlepší scenár a najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Hoci nie je pravidlom, že film ocenený newyorskými kritikmi hviezdi aj na udeľovaní Cien Akadémie, prekvapením by to nebolo. V minulosti sa to podarilo filmom ako Pán prsteňov: Návrat kráľa, Smrť čaká všade či The Artist.

Opäť tá Jennifer


Špinavý trik ma skvelé predpoklady zamiešať oscarové karty, okrem iného vďaka hviezdnemu obsadeniu. V hlavných úlohách nájdeme mená ako Christian Bale, Amy Adams, Jeremy Renner, Bradley Cooper či Jennyfer Lawrence.



Práve Jennifer je výraznou osobnosťou filmu, mimochodom, newyorskými kritikmi ocenená ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe. Krásna, šarmantná a charizmatická herečka nie je žiadnym novým objavom, aj napriek veľmi nízkemu veku už držiteľkou jednej sošky Oscara je. Tú si vyslúžila vo filme Terapia láskou, kde zažiarila vedľa Bradleyho Coopera, ktorý je jedným z hlavných hrdinov aj v Špinavom triku.

Už v januári film o prvotriednom podvodníkovi zabojuje o sedem Zlatých glóbusov.
Najlepší film (komédia/muzikál) – Špinavý trik
Najlepšia réžia - David O. Russell
Najlepší herec (komédia/muzikál) - Christian Bale
Najlepšia herečka (komédia/muzikál) - Amy Adams
Najlepší herec vo vedľajšej úlohe - Bradley Cooper
Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe - Jennifer Lawrence
Najlepší scenár- Eric Warren Singer a David O. Russell

Komentáre