Hudba a film

SND v rôznych podobách predstaví Letné piatky

"Od 31. júla do konca augusta sa každý piatok divákom predstavia rôzne divadelné zoskupenia, individuálni tvorcovia i performeri z rôznych častí Slovenska."

TASR/Webmagazin.sk, 30. júla 2020 9:41
Foto: TASR Štefan Puškáš

Slovenské národné divadlo (SND) otvára v letnom období netradičný divadelný priestor. Pred novou budovou národnej divadelnej scény organizuje projekt Letné piatky.

Od 31. júla do konca augusta sa každý piatok divákom predstavia rôzne divadelné zoskupenia, individuálni tvorcovia i performeri z rôznych častí Slovenska. "Bude to bohatá žánrová ponuka činoherných, performatívnych, tanečných i hudobných predstavení a koncertov," informovala o tom hovorkyňa SND Izabela Pažítková. Počas prvej akcie sa v piatok (31. 7.) predstaví nová generácia slovenských autorov v performancii Od slova do slova a tiež hudobné zoskupenie František Báleš ansámbel.

"Okrem piatkov bude námestie pred novou budovou SND patriť aj detským predstaveniam v prvú a poslednú augustovú nedeľu," avizovala Pažítková. V nedeľu 2. augusta sa od 14.30 h predstavia so svojimi hrami štyri divadelné súbory.

Bližšie informácie sú na webe SND. Záštitu nad projektom Letné piatky prevzala ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO), SND organizuje projekt v spolupráci s Fondom na podporu umenia.

Komentáre