Hudba a film

SND uvedie online predstavenie Rivers of Babylon s Milanom Ondríkom

"Inscenáciu podľa debutového románu Petra Pišťaneka môžete vidieť na portáli Návštevník online dnes (v stredu) večer o 20tej."

TASR/Webmagazin.sk, 20. januára 2021 14:22
Milan Ondrík v hlavnej úlohe Racza v predstavení Rivers of Babylon. Foto: FB Činohra SND

Prvá scéna slovenského divadla pokračuje v programe aj v rámci pandemických obmedzení. Dnes, v stredu 20. januára uvedie ďalšie zo svojich úspešných predstavení v online priestore. Portál navstevnik.online už od jesene ponúka online predstavenia viacerých slovenských divadiel a umeleckých súborov.

Činohra SND má dnes na programe online záznam obľúbeného diváckeho predstavenia Rivers of Babylon. Inscenácia vychádza z úspešného rovnomenného debutového románu spisovateľa Petra Pišťaneka, ktorý na svoju dobu nečakane drsným jazykom a humorom vykreslil temnú karikatúru bratislavského podsvetia zo začiatku divokých 90-tych rokov, keď sa v prostredí temnej kotolne, riaditeľne aj už dávno nie luxusných izieb kultového bratislavského hotela a jeho okolia stretáva, prelína a spája svet politiky, gangstrov a nastupujúcej generácie podnikateľov bez zábran.

Absurdný, groteskný, ale aj krutý príbeh o obyčajnom kuričovi Ráczovi je modernou paródiou rozprávky, mystifikujúcim i ironickým svedectvom, najmä však krivým zrkadlom myslenia a pomerov porevolučnej spoločnosti 90. rokov. Dedinský prostáčik Rácz so zdravým sedliackym rozumom a s veľkou túžbou po peniazoch a láske sa sériou náhod, nehôd i zhodou okolností prepracuje vo veľkomeste z pozície kuriča hotela Ambassador na jeho riaditeľa. Získa vplyv nad celým mikrosvetom kšeftárov, pochybných obchodníkov, taxikárov, zlodejov, prostitútok, vekslákov aj bývalých eštebákov. A tak si vybuduje svoje teritórium, svoj monopol, ktorý raz ovládne aj politické štruktúry.

Predstavenie si môžete pozrieť dnes večer na portáli navstevnik.online za cenu jednej vstupenky.

Komentáre