Hudba a film

Skladba Tam sme: Lukáš Adamec prichádza s novinkou

"Novinku zložil Lukášov dvorný gitarista Viktor Špak, text má na svedomí samotný Adamec. "

TASR, 13. februára 2023 13:11
Na archívnej snímke spevák Lukáš Adamec. Foto: TASR - Pavol Zachar

Spevák Lukáš Adamec vydal z pripravovaného albumu prvý singel Tam sme. Pesnička vyzdvihujúca partnerský vzťah je pilotným singlom z nosiča, ktorý plánuje vydať v lete. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Novinku zložil Lukášov dvorný gitarista Viktor Špak, text má na svedomí samotný Adamec. "Pieseň vznikla minulý rok, nápad a hudobnú linku priniesol Viktor aj s pár ďalšími skladbami, ktoré budú fanúšikovia môcť počuť na novom albume už v blízkej budúcnosti. Mne sa už dlhšie vynáral text, ktorý sa začína slovom pamätáš. Stačilo domyslieť tému a zrodila sa - Tam sme," priblížil Adamec vznik pesničky, ktorú nahrávali v štúdiu Pulp.

Okrem zmeny nahrávacieho štúdia zmenil Adamec pilotným singlom i zvuk svojej produkcie. Podľa slov speváka ho k tomu viedla zvedavosť a túžba niekam sa posunúť. "Sound zodpovedá aktuálnej dobe a trendom a ja som nechcel ostať na jednom mieste. Myslím si, že to bolo výborne rozhodnutie. Pieseň a aj ďalšie, ktoré sú nachystané, sa mi veľmi páčia," zhodnotil spevák.

Na videoklipe opäť spolupracoval s Michalom Nemtudom, ktorý sa okrem herectva venuje aj režírovaniu a tvorbe videoklipov a ďalších audiovizuálnych počinov. "Robím s ním už štvrtý klip za sebou a plánujem v tom pokračovať. Páči sa mi jeho postup práce a profesionalita, ktorá je na Slovensku veľmi vzácna až raritná," konštatoval Adamec.

Video natáčali v bratislavskej Starej tržnici 12 hodín. Po Adamcovom boku si v ňom zahrala Rebeka Karlíková. "Som rád, že túto výzvu prijala a chopila sa jej s veľkou profesionalitou. Dodala piesni jemnosť a krásu, ktorá len podtrhla a vystihla atmosféru, ktorú som chcel mať zachytenú," vysvetľuje Adamec. Skladbou a textom chcel zvýrazniť vzácnosť vzťahu. "Dôležitosť poznania milovanej osoby a silu tohto puta a lásky, ktorou sa milenci, partneri, manželia pretĺkajú nástrahami času. Je oslavou lásky a partnerstva, v ktorom existuje porozumenie a absolútne poznanie toho druhého. Je taktiež otáčaním sa a obzeraním, čo všetko sa už prekonalo a ako sa nevinne a bez vedomia toho, čo bude, čo partnerov čaká, začínalo."



Komentáre