Hudba a film

Skladba roka: Ktorá z týchto piatich je vašou naj?

"Nominácie na prestížne hudobné ceny Grammy sú známe už mesiac. Dnes vám predstavíme päť v kategórii Skladba roka."

Veronika Rosputinská, 7. januára 2014 6:00
Pink v klipe k skladbe Just Give Me a Reason Foto: Youtube


Získať zlatý gramofónik je pre speváka rovnakou poctou ako zisk Oscara pre herca. Prestížne hudobné ceny Grammy sa tento rok budú rozdávať už 56. raz. Dnes sa s nami môžete pozrieť na päť nominácii v kategórii Skladba roka. Ktorú tipujete na víťaza?

Just Give Me a Reason - Pink a Nate Ruess


Skladba plná jemných melódií pochádza z dielne speváčky Pink a frontmana skupiny fun. Natea Ruessa. Oficiálne sa stala tretím singlom speváčkinho albumu The Truth About Love.


Locked Out of Heaven - Bruno Mars


Skladba havajského speváka Bruna Marsa je jednou z desiatich singlov z albumu Unorthodox Jukebox a patrí medzi najhranejšie single roka.


Roar - Katy Perry


Skladba Kate Perry Roar je plná divočiny, v texte aj v klipe, čo naznačuje už samotný názov Roar. Ten môžeme „preložiť“ z angličtiny ako citoslovce pre vrčanie šelmy.


Royals – Lorde


Horúcou kandidátkou na gramofónik je aj táto mladá novozélandská speváčka so skladbou Royals. Vo svojich ani nie 17 rokoch sa stala najmladšou interpretkou od roku 1987, ktorá dobyla americký singlový rebríček Billboard Hot 100. Pred ňou sa to 14. novembra 1987 podarilo americkej speváčke Tiffany s piesňou I Think We're Alone Now.


Same Love -Macklemore & Ryan Lewis a Mary Lambert


Poslednou skladbou, ktorá je nominovaná v kategórii Skladba roka, je pieseň Same Love od hiphopového dua Macklemore & Ryan Lewis s vokálmi Mary Lambert, ktorá je venovaná problematike práv homosexuálov.

Komentáre