Hudba a film

Prešovský Dobrý festival otvorí slovenské hudobné leto

"Dobrý festival, to sú tri dni, šesť pódií, viac ako 70 účinkujúcich, sú nimi IMT Smile a ich špeciální hostia Kali a Laci Strike & SDA Crew."

TASR, 12. júna 2024 13:02
Na snímke návštevníci sa bavia, v pozadí nadpis ,,Začni veriť snom," počas 13. ročníka Dobrého festivalu v Prešove v piatok 9. júna 2023. Foto: TASR Veronika Mihaliková

Fanúšikovia sa dočkali, začína slovenské hudobné leto. Už v piatok 14. júna od 14. hodiny sa otvoria brány prešovského prírodného kúpaliska Delňa, na ktorom sa bude konať 14. ročník, tentokrát trojdňového Dobrého festivalu. TASR informovala PR manažérka Hana Tásler.

Dobrý festival, to sú tri dni, šesť pódií, viac ako 70 účinkujúcich, sú nimi IMT Smile a ich špeciální hostia Kali a Laci Strike & SDA Crew, Roger Sanchez (USA), Camo & Krooked (A), DJ Vadim (UK) & MC Lasai (E), Ine Kafe, Alkehol, Peter Bič Project, Kali a Peter Pann, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (E), Kandráčovci, Kollárovci, Tomáš Kočko & Orchestr, Veronika Rabada, Chiki liki tu-a, Para, Hex, Anika Iris, Chop Suey (UK), Slight lie, Patriarcha, Lunatic Gods, Catastrofy, No control, Etterna, Eufory, IONS, Darkness Positive, I am Pita, King Shaolin, Gleb, Taomi, Radikal Guru, MC Baptiste (F), Bukkha (USA), DJ Maroš Jambrich, Zlý funk, Duo farsa, Radikal Guru (PL), Lina Mayer, IM Cyber (CZ), DJ Duall, MI:CHAL, IMO Band, DJ Yanko Kral, Dreadsquad (PL), Juju Planet Dub, Sara Lugo (D), Dušan Vlk & Temný Rudo, Eniesa, Arythmia, Christina Mantis, Edo Klena & Klenoty či 263 Soundsystem.
Na snímke návštevníci sa fotia pri nadpise festivalu počas 13. ročníka Dobrého festivalu v Prešove v piatok 9. júna 2023. Foto: TASR Veronika Mihaliková

Organizátori zverejnili kompletný program jednotlivých pódií a okrem bohatej hudobnej nádielky pre dospelých je špeciálny hudobno-zábavný program pripravený aj pre deti. Hudobné vystúpenia sa budú konať na viacerých pódiách, rozmiestnených po celom areáli prírodného kúpaliska Delňa, návštevníkov čaká bohatý sprievodný program a zaujímavé zóny. Detský kútik na Dobrom festivale je vlastne parádne detské ihrisko v prírode, kde sa najmenší môžu vyskákať, zabaviť, ale aj si oddýchnuť. Príde Miško s líškou, Spievankovo, Paci Pac aj Hanička a Murko, v sobotu je pripravený interaktívny program venovaný Komixom.

V spolupráci s Dopravným podnikom mesta Prešov a mestom Prešov je pre návštevníkov zabezpečená bezplatná kyvadlová linka X v 15 minútovom intervale, prvé odchody z mesta: piatok 15.00 h, sobota a nedeľa 14.00 h, posledné odchody z Delne piatok a sobota o 3.00 h, nedeľa o 1.00 h. Okrem toho budú premávať aj štandardné linky č. 28, 33 a 45. Vzhľadom na očakávaný nápor na bezplatnú MHD a väčšiu vzdialenosť záchytného parkoviska je potrebné prísť na festival minimálne dve hodiny vopred.

Komentáre