Hudba a film

Počas výroby filmu Láska hory prenáša sa narodilo päť detí

"Počas trvania projektu, teda od vývoja scenára vo februári 2020 až po distribúciu do kín v máji 2022, sa štyrom producentským rodinám narodilo dohromady až päť detí! "

TASR, 11. mája 2022 12:58
Noël Czuczor a Anna Fialová v hlavných úlohách filmu Láska hory prenáša. Foto: Continental film

Romantickú komédiu Láska hory prenáša práve teraz nájdete v kinách, možno ste však netušili, že s láskou súvisí aj rekord, ktorý si na svoje konto pripisuje. Počas trvania projektu, teda od vývoja scenára vo februári 2020 až po distribúciu do kín v máji 2022, sa štyrom producentským rodinám narodilo dohromady až päť detí!

Rodičmi sa stali producent Daniel Brogyányi aj producentky Simona Bago Móciková, Radka Babincová a Kateřina Buzková, pričom posledné dve spomenuté sa s bábätkami dokonca zúčastnili nakrúcania!
„Láska hory prenáša je už druhým filmom, ktorý sme nakrúcali s dcérou. Tým prvým bola na jeseň 2020 dráma Mariany Čengel Solčanskej Slúžka, v ktorej si dokonca ako trojmesačná aj zahrala. Pri nakrúcaní Láska hory prenáša mala zrovna osem mesiacov a prechádzala separačnou krízou, takže musela byť non-stop pri mne, čo by bolo dosť náročné aj v komforte domova. Bolo ale skvelé sledovať, ako ju všetko zaujíma, je to veľmi zvedavé dieťa,“ hovorí Radka Babincová, slovenská producentka zo spoločnosti Bright Sight Pictures. Jej partnerom a otcom dieťaťa je režisér filmu Jakub Machala, pre ktorého išlo o režisérsky debut na poli celovečerného filmu.
Scéna z nakrúcania filmu Láska hory prenáša. Foto: Continental film

„Keď som bol naplno ponorený do režírovania, dcérka bola s mojou partnerkou a producentkou filmu Radkou. Väčšinou sme sa stretli až večer v hotelovej izbe, obaja vyčerpaní z rodičovsko-pracovných povinností. Boli sme radi, že sme si vôbec povedali pár unavených viet a išli sme spať. Určite som však bol rád, že sme na nakrúcaní boli všetci spolu, neviem si predstaviť, že by sme sa mesiac nevideli," spomína režisér Machala na nakrúcanie, ktoré popri rodičovských radostiach a starostiach komplikovala prebiehajúca pandémia koronavírusu.

Na výsledku sa však podpísalo v prvom rade filmárske nadšenie mladých tvorcov, čo potvrdzuje väčšina prvých ohlasov. Filmový kritik Tomáš Rolík v snímke vidí „jeden z vôbec najdiváckejších filmov, aké v našom domácom prostredí vznikli“ a oceňuje hru s rozprávaním príbehu, ktorý sledujeme trikrát – vždy z pohľadu iných postáv. Jeho český kolega Lukáš Loužecký zhrňuje, že si snímka „poradila s romantickou zápletkou trocha inak, pridala do nej dostatok humoru, závoja tajomstva, ale predovšetkým originality.“ Publikum by podľa jeho slov malo odchádzať z kina príjemne prekvapené.
Richard Stanke a Csongor Kassai počas nakrúcania filmu Láska hory prenáša. Foto: Continental film

Komentáre