Hudba a film

Peter Nagy a Zuzana Smatanová pripravili druhú knihu pre deti

"Dva roky po úspešnej knihe Peter Nagy pre deti je na svete jej pokračovanie. K detským pätnástim pesničkám Petra Nagya pripravila Zuzana Smatanová opäť veselé a vtipné ilustrácie."

TASR, 13. septembra 2023 12:47
Na snímke zľava ilustrátorka Zuzana Smatanová, autor textov a hudobník Peter Nagy spoločne predstavili knihu pod názvom Peter Nagy pre deti 4. novembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Počas panedémie sa speváčka Zuzana Smatanová vrátila k svojej starej vášni - ku kresleniu. Nielen svojich fanúšikov príjemne šokovala obrovským výtvarným talentom. Nútená koncertná pauza jej otvorila dvere k novej porofesii, ktorej sa pôvodne ešte počas stredoškolských štúdií chcela venovať. Sen ilustrovať raz celú detskú knihu jej zakrátko splnil Peter Nagy. Oslovil ju s ponukou ilustrovať knihu s textami jeho známych piesní pre deti. Svoju ilustrovanú podobu tak dostali Dve malé blchy, Malý pes Bobi, Mandarinka Darinka a ďalšie skladby a ich postavičky.

Kniha zaznamenala obrovský úspech. Očarila nielen deti, ale aj rodičov, z ktorých mnohí na pesničkách pre deti od Petra Nagy vyrastali. Po dvoch rokoch dvojica pripravila knihu Peter Nagy pre deti 2. "Sú v nej ďalšie známe postavičky, ktoré sa nezmestili do prvej knižky, teraz už vám snáď nebude chýbať ani jedna Peťo, ďakujem Ti, že som mohla opäť ilustrovať Tvoj pesničkový svet Prajem si, aby aj druhá knižka tak tešila ďalšie generácie detí ako sa nám to podarilo pri prvej. Ilustrovala som ju 4 mesiace, bol to pre mňa úžasne tvorivý a veselý čas," napísala na svojej sociálnej sieti Zuzana Smatanová.
Foto: FB Zuzana Smatanová

Peter Nagy opäť vybral pätnásť nezabudnuteľných pesničiek a Zuzana Smatanová im vyčarila svojimi štetcami a farbičkami originálnu podobu. Ako v prvej knihe, tak aj teraz nešetrila fantáziou a iskrivým humorom. Pobavia vás postavičky hudobných červíkov, komára v kancelárii, slimáka milionára, smiešnych zlodejov Dinga a Tanga alebo myšiek v samoobsluhe. Zamilujete si Yetiho, lienku Lenku, nadchne vás žirafí výťah, Tomiho saxofón aj nádherná atmosféra Vianoc.

Kniha Peter Nagy pre deti 2 obsahuje pesničky Lienka Lenka, Slimák milionár, Hudobní červíci, Komár, Žirafa, Blondína z Londýna, Myšky zlodejky, Zmenšovacie cukríky, Máme doma dážď, Sprayer frayer, Dingo a Tango, Opravovňa, Tomi má v saxofóne zlato, Yeti a Vianoce, Vianoce. Vydáva ju opäť vydavateľstvo IKAR a v predaji bude od 16. októbra.

Komentáre