Hudba a film

Paul Walker bude hlavnou hviezdou Rýchlo a zbesilo 7

"Predstavitelia štúdia Universal potvrdili, že postava Briana O´Connera z filmu nezmizne. Materiály natočené s Walkerom sa použijú, ako postava nakoniec dopadne?"

Veronika Rosputinská, 24. decembra 2013 8:00
Paul Walker s hereckou kolegyňou Jordanou Brewster. Foto: TASR/AP Photo


Filmoví fanúšikovia akčnej série Rýchlo a zbesilo po celom svete netrpezlivo čakajú na informácie o jej siedmom pokračovaní, ktorého natáčanie sa skomplikovalo po smrti hlavného hrdinu Paula Walkera. Ten o život prišiel pred necelým mesiacom pri dopravnej nehode. Aj napriek tomu ostane Paul Walker hlavnou hviezdou filmu, oznámili predstavitelia štúdia Universal.

Režisér síce od začiatku tvrdil, že definitívne zastaviť natáčanie neplánuje, nie všetci však boli o jeho slovách presvedčení. Dnes je už jasné nielen to, že film sa napriek všetkému dokončí, ale ohlásený bol už aj dátum plánovanej premiéry. Na svojom facebookovom profile o tom informoval ďalší z hrdinov filmu – Vin Diesel.

Včera na svojom profile zverejnil fotografiu, na ktorej je s Paulom Walkerom. K nej pripísal text, že ide o poslednú scénu, ktorú spolu natáčali a tiež informáciu, že Rýchlo a zbesilo 7 bude dokončené. Premiéra je podľa informácií na jeho profile naplánovaná na 10. apríl 2015. Pôvodne mal prísť film do kín 11. júla 2014, teda takmer o rok skôr.

Vin Diesel počas premiéry Rýchlo a zbesilo 6. Foto: TASR/AP Photo
O tom, ako bude film a najmä osud Briana O´Connera vyzerať, sa zatiaľ veľa nevie. Na verejnosť prenikli informácie o tom, že Paula Walkera by mal v posledných scénach nahradiť jeho mladší brat Cody (25), ktorý má s bratom spoločné črty, ale uveriteľný bude len pri záberoch od chrbta alebo z diaľky. Inak budú musieť filmári použiť technické triky.

Ďalšou otázkou ostáva aj to, či siedme pokračovanie bude aj tým posledným alebo sa zrealizujú pôvodné plány štúdia Universal Pictures a natočia sa aj osmička a deviatka. Fanúšikovia síce svorne tvrdia, že bez Walkera to už nebude ono, ale biznis je biznis. Doterajších šesť dielov celosvetovo zarobilo vyše dve miliardy dolárov a sedmička bude určite tiež zlatou baňou.

Komentáre