Hudba a film

Nový singel, ktorý roztancuje vašu dušu

"Nový singel hudobného skladateľa Martina Kráľa a Dominiky Jureny Starej roztancuje vašu dušu."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 2. marca 2021 17:07
Duša tancuj Foto: archív MK
Hudobný skladateľ a klavirista Martin Kráľ vydáva ďalší singel zo svojho novopripravovaného druhého albumu. Na spoluprácu si tentokrát prizval Dominiku Jurenu Starú, aby v tomto ťažkom pandemickom období priniesli ľuďom kúsok pozitívnej energie a nádeje v spoločnej pesničke „Duša tancuj“.



Hudobný skladateľ a klavirista Martin Kráľ a speváčka Dominika Jurena Stará sa poznajú už niekoľko rokov. Vždy keď sa stretli, vraveli si, že keď príde ten správny čas, zrealizujú nejaký spoločný projekt. Ten čas prišiel počas lockdownu a výsledkom ich spolupráce je singlová novinka, ktorá má ľuďom pomôcť pozitívne myslieť a prekonať ťažké časy spojené s pandémiou COVID – 19.


foto: Yanick Photography

V období, kedy Slovensko a celý svet zažíva pochmúrne chvíle v súvislosti s koronavírusom, trávil Martin veľa času v štúdiu, kde skomponoval skladbu Duša tancuj. Talentovaný hudobný skladateľ a klavirista je známy tým, že komponuje srdcom a výnimkou nie je ani jeho singlová novinka.

Pri skladaní pesničky Duša tancuj som si pripomínal časy pred koronou, keď sme sa nemuseli báť o svoje zdravie a život. Vložil som do nej veľa emócií. Je veľmi čistá, úprimná a ako stvorená pre Dominiku. Nielen kvôli jej kvalitnému spevu, ale aj kvôli jej osobnosti. Poznám ju dlhšie a v rámci showbiznisu a hudobnej scény ju vnímam ako úprimného človeka s dobrou dušou. Bol som zvedavý, čo by na ňu povedala,“ hovorí Martin Kráľ o vzniku pesničky.

Keď si Dominika vypočula inštrumentálnu verziu pesničky, dojalo ju to. Od prvej chvíle mali obaja presnú predstavu o tom, ako by mala pesnička vyzerať. Chceli, aby ľudí pozitívne naladila, pohladila im dušu, priniesla pokoj, aby sa opäť cítili šťastní. Pesničku dali otextovať Martinovi Chudíkovi. Ten sa postaral o krásny text, ktorý dokonale korešpondoval s ich predstavou.



Martin zložil nádhernú hudbu. Spolupráca s ním bola výborná, ale myslím, že to inak ani nemohlo byť. Spojili sme sa nielen ako dvaja umelci, ale aj ako dvaja kamaráti. Obom nám na projekte veľmi záležalo a dali sme do neho naozaj všetko,“ hodnotí spoluprácu s Martinom Kráľom Dominika Jurena Stará a zároveň dodáva: „Som človek, ktorý verí v dobro. Človek, ktorý za akýchkoľvek okolností odmieta strácať nádej. Človek, ktorý verí, že každá skúška raz pominie, a že žiadne problémy netrvajú večne. Presne takýto postoj pieseň demonštruje, takže som sa do nej vedela naozaj dokonale vcítiť. Myslím si, že ňou počas pandémie môžeme dať ľuďom kúsok pozitívnej energie a nádej, ze sa raz tento nekonečný príbeh, pomaly ale isto skončí.“

Hudobný skladateľ a klavirista Martin Kráľ si pri vzniku nového singla Duša tancuj splnil aj jeden zo svojich snov: „Stále som si hovoril, že pri vhodnej pesničke by som chcel spev podporiť silným speváckym zborom. Počas mojej hudobnej kariéry som tak neurobil. Až teraz som sa rozhodol osloviť chlapcov zo speváckeho zboru Lúčnica a som nesmierne rád, že súhlasili. Päť ich členov, silných speváckych hlasov, prišlo do štúdia, kde sme dali skladbe finálnu podobu. Spolupráca s nimi je mojim splneným snom a verím, že zároveň príjemným prekvapením pre fanúšikov a poslucháčov. Je to taká čerešnička na torte.



Singel Duša Tancuj vychádza spolu s videoklipom, ktorý sa nakrúcal v priebehu jedného dňa začiatkom tohto roka pri dodržaní prísnych protiepidemiologických opatrení v exteriéroch a interiéroch na strednom Slovensku. Vznikol pod taktovkou režiséra Jána DoubleJ Jančoka, o mix master a final aranž sa postaral Emil „ESSO“ Smoliga.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Komentáre