Hudba a film

Nová slovenská kapela Vážky a ich debut Vína má bohémsky nádych

"Čoskoro sa na streamovacích platformách objaví ďalší singel. Mladá kapela pracuje na svojom debutovom albume, na ktorom ponúkne prelínanie rôznych žánrov a vlastné slovenské umelecké texty."

TASR, 25. septembra 2023 15:02
Mladá slovenská kapela pracuje na svojom prvom albume, na ňom spája a prelína rôzne žánre. Foto: Dominika Demovič

Bohémsky videoklip Vína zaujal fanúšikov mladej hudobnej slovenskej scény už koncom leta. Energická skladba zaujme silným gitarovým zvukom, jemne psychedelickým obsahom aj videoklipom, a najmä výrazným hlasom talentovanej speváčky Timey Jazudekovej, ktorá sa prezentuje tiež pod umeleckým menom Freezie. Skladba nesie silný spoločenský aj idividuálny odkaz. Debut mladej kapely naznačuje, že Vážky nekalkulujú s hranosťou či popovosťou, ani sa nechcú vyhraňovať v rámci žánru.

Novú slovenskú kapelu tvorí päť členov - okrem spomínanej speváčky Freezie je to aj bubeník Filip Dočekal, basgitarista Marek Forgáč, gitaristi Samuel Hajko a Juraj Roháč. Projekt Vážky však už má za sebou históriu ako dvojica pouličných hudobníkov (Freezie a Filip Dočekal) vystupujúcich v rôznych krajoch Slovenska, ale aj na online koncertoch, najmä počas covidovej pandémie.

Na videoklipe k debutovej singlovej novinke Vína sa podieľala celá kapela spolu s talentovanou mladou režisérkou Dominikou Demovič. Originálne filmové zábery natočil a zostrihal bubeník Filip Dočekal. Miesto, ktoré dáva priestor mladým kapelám či už na koncertovanie, alebo na natáčanie klipov, poskytol podnik OOZI v Trnave.

V blízkej dobe majú Vážky v pláne vydať debutový album, ktorý poslucháčov prevedie širokou škálou hudobných žánrov a umeleckých slovenských textov.


Komentáre