Hudba a film

Na scénu sa vracia legendárny muzikál Na skle maľované

"Na skle maľované patrí k najúspešnejším hudobno-divadelným predstaveniam na Slovensku. Pôvodné dielo sa za posledných 50 rokov dostalo na pódiá vo viacerých naštudovaniach."

TASR, 17. marca 2023 11:35
Snímka z predstavenia. Foto: Ján Slezák

Na scénu sa vracia legendárny muzikál Na skle maľované. Po nútenej koronavírusovej pauze bude mať limitovanú sériu predstavení v novom priestore STARS auditoria v Bratislave od 18. mája. TASR o tom informovala PR manažérka Andrea Čurná.

"Som rád, že ideme opäť hrať. Na skle maľované už hráme 18 rokov a máme za sebou viac ako 500 repríz. Ľudia ho chcú stále vidieť. To mňa, ako každého umelca a tvorcu, vždy poteší," komentoval návrat muzikálu režisér a choreograf Ján Ďurovčík. V obsadení sa objaví aj Ján Slezák, ktorý má v hlavnej úlohe Jánošíka podobne neodmysliteľný status ako Michal Dočolomanský v historickej verzii. Okrem skúsených a overených hercov dostanú priestor aj nováčikovia. "V úlohe Anjela bude Zuzanu Tlučkovú alternovať Zuzana Vačková. V postave Smrti sa predstaví Kristína Vrecková, ktorá už má za sebou účinkovanie vo viacerých svetových muzikáloch v hlavnej úlohe," spresnil Ďurovčík.

Na skle maľované patrí k najúspešnejším hudobno-divadelným predstaveniam na Slovensku. Pôvodné dielo sa za posledných 50 rokov dostalo na pódiá vo viacerých naštudovaniach. Súčet štyroch hlavných divadelných naštudovaní presahuje 2000 repríz. Od mája sa fanúšikovia muzikálu môžu tešiť na tradične skvelé spevácke, herecké a tanečné výkony, ale aj na hudobné podklady, ktoré pripravil Henrich Leško, a na verziu prebásnených textov, ktoré sú dielom Ľubomíra Feldeka.

Komentáre