Hudba a film

Pri príležitosti 100. výročia narodenia V. Kubala pripravili euromincu

"Predaj zberateľských euromincí je zabezpečovaný výlučne prostredníctvom zmluvných partnerov NBS."

TASR, 16. marca 2023 14:13
Na archívnej snímke v Bratislave z 11.marca 1988 zaslúžilý umelec, výtvarník, humorista a priekopník slovenského animovaného filmu Viktor Kubal . Foto: TASR Ivan Rychlo

Národná banka Slovenska (NBS) začne v pondelok (20. 3.) predávať striebornú zberateľskú euromincu v nominálnej hodnote desať eur pri príležitosti stého výročia narodenia výtvarníka Viktora Kubala. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie NBS Peter Majer.

"Autorom výtvarného návrhu striebornej zberateľskej euromince v nominálnej hodnote 10 eur vydávanej k 100. výročiu narodenia Viktora Kubala je Karol Ličko," uviedol Majer. Priblížil, že predaj zberateľských euromincí je zabezpečovaný výlučne prostredníctvom zmluvných partnerov NBS.

Slovenský výtvarník, karikaturista, scenárista a filmový režisér Viktor Kubal sa narodil 20. marca 1923 vo Svätom Jure. Jeho štýl je charakteristický skratkovitou kresbou, humorom a premyslenou dramatizáciou príbehov. Je autorom mnohých animovaných filmov, ktoré získali početné zahraničné ocenenia.

Komentáre