Hudba a film

Mária Čírová a Bystrík predstavujú emotívny duet Chceš to nahlas

"Mária aj Bystrík sa poznajú od čias súťaže Coca-Cola Popstar, kde obaja začali hudobnú kariéru."

TASR, 19. júna 2024 15:35
Mária Čírová a Bystrík nahrali spoločný duet. Foto: Marcel Jedlička

Rodení Trnavčania a výnimoční speváci Mária Čírová a Bystrík opäť spojili svoje sily a pre fanúšikov pripravili duet Chceš to nahlas. Nový hudobný projekt je výsledkom ich dlhoročného priateľstva a vzájomnej úcty. Klip nakrútili v romantickom kaštieli v Ivanke pri Dunaji. Vypočujte si osobnú novinku Márie a Bystríka, v ktorej sa ich jedinečné hlasy krásne harmonicky prelínajú a fanúšikom tak prinášajú neopakovateľný zážitok.

Autorom hudby piesne je Bystrík, text napísal Róbert Sedlák spolu s Bystríkom.
Pieseň Chceš to nahlas znela už v éteri, ale Bystrík mal pocit, že je v nej niečo viac, niečo osobné. Preto sa rozhodol urobiť akustický aranžmán len s klavírom. „Akonáhle som počul túto verziu, hneď mi tam znel hlas Márii Čírovej. S Máriou už jeden duet máme, na pieseň Páslo dievča pávy, preto som jej volal s malou dušičkou, či by do duetu spolu so mnou išla. Mária je úžasný človek, je mi blízka jej tvorba a jej hlas je anjelsky. Preto som bol nesmierne šťastný, keď sa jej pesnička páčila a povedala „áno“. Je to pre mňa splnený sen,“ prezradil Bystrík.

Mária aj Bystrík sa poznajú od čias súťaže Coca-Cola Popstar, kde obaja začali hudobnú kariéru. „Spolupráca s Bystríkom je pre mňa zakaždým výnimočná. Bystrík je nielen úžasný spevák, ale aj skvelý skladateľ, priateľ, ktorý prináša do každého projektu pozitívnu energiu a profesionalitu. Keď ma oslovil so zaujímavým nápadom na nový duet, neváhala som ani chvíľu. Viem, že každá spolupráca s ním je zárukou kvality. Jeho ľudskosť a hudobná vášeň sú absolútne nákazlivé a vytvárajú jedinečnú chémiu, ktorá sa prenáša aj do pesničiek,“ chváli Bystríka Mária Čírová.



Klip k piesni Chceš to nahlas sa nakrúcal v romantickom kaštieli v Ivanke pri Dunaji. Za kameru sa postavil Robo Chovanec a réžie sa ujal Roman Maturkanič, ktorí s Bystríkom spolupracovali aj na klipe Hej, dievča.
„Chceli sme hlavne vytvoriť príjemnú atmosféru, keďže k Márii neodmysliteľne patrí klavír, tak sme hľadali miesto kde by sme našli krídlo. Režisér nám poradil kaštieľ v Ivanke pri Dunaji, boli sme tam pozrieť a ostali sme očarení. Je to nádherné miesto, ktoré dýcha atmosférou. Mali sme tam všetko, čo sme potrebovali mať v klipe. Boli tam veľké okenice, krásny klavír, veľké zrkadlo, vysoké stropy a nádherný balkón s výhľadom na záhradu. Skrátka ideálny priestor pre náš videoklip,“ sumarizuje spevák a skladateľ Bystrík

Obaja speváci sú hrdí Trnavčania a zo spolupráce mali obrovskú radosť.

Komentáre