Hudba a film

M. Gombitová: Remix pesničky V období dažďa sa fantasticky podaril

"V nahrávke, ktorú odpremiérovali v nedeľu večer (2. 5.) na sociálnej sieti, je použitá originálna vokálna časť, hudobný podklad je úplne nový. "

TASR, 3. mája 2021 11:24
Marika Gombitová, archívna snímka. Foto: TASR – Pavel Neubauer
Bratislava 3. mája (TASR) - Speváčka a skladateľka Marika Gombitová a producent a DJ Robert Burian vydávajú remix skladby V období dažďa. V nahrávke, ktorú odpremiérovali v nedeľu večer (2. 5.) na sociálnej sieti, je použitá originálna vokálna časť, hudobný podklad je úplne nový. "V súčasnosti sa celý svet nachádza v nepriaznivej dobe, verím, že týmto remixom prinesieme na hudobné Slovensko niečo pozitívne," uviedol k novinke Burian.



Základom skladby je pôvodná nahrávka z albumu Ateliér duše z roku 1987. "Veľmi sa teším. Je to pre mňa obrovská pocta a cítim sa neskutočne vďačný za to, že som dostal oficiálny súhlas spraviť remix pre takú legendu, akou Marika Gombitová bezpochyby je," dodal Burian. Hudobný producent v súčasnosti naďalej vydáva svoje autorské skladby vo švajčiarskom vydavateľstve Enormous Tunes a pripravuje ďalšie remixy.

Radosť z remixu vyjadrila na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti aj Marika Gombitová. "Veľmi sa teším remixu mojej pesničky V období dažďa, ktorý sa fantasticky podaril Robovi Burianovi. Verím, že vás v týchto ťažkých časoch poteší," napísala kráľovná slovenskej populárnej hudby, ktorej na jeseň vyjde vo vydavateľstve Opus 2LP a 2CD autorských piesní Zem menom láska. A práve pri jeho príprave vznikol nápad vytvoriť remix.

"Na stretnutí s Marikou, na ktorom sme sa rozprávali o dramaturgii jej autorského 2LP, vznikla myšlienka pokúsiť sa o niečo podobné, ako dnes sledujeme v prípade známych hitov z minulosti. Využiť pôvodný spev doplnený novým a súčasnosti zodpovedajúcim inštrumentálnym podkladom," priblížil genézu novinky hudobný dramaturg Juraj Čurný. "Marike sa tento nápad zapáčil, a keďže som mal veľmi dobrú skúsenosť z minulosti, navrhol som, aby sme oslovili Roberta Buriana. Marika súhlasila," dodal k remixu z vydavateľstva Opus. Vizuálne dostal podobu lyric videa, ktoré spracoval Brandon Akountski.

Fanúšikovia Mariky Gombitovej sa na jej koncerty, ktoré sa pre pandemickú situáciu nemohli uskutočniť v pôvodných termínoch, môžu tešiť na jar 2022 - v Bratislave 10. mája a 18. mája v Košiciach.

Komentáre