Hudba a film

Lukáš Adamec prichádza s druhým sólovým albumom ...na lepšie časy...

"Zostavou skladieb, textami a celkovým naladením je album určený pre každú náladu, Lukáš na ňom opäť dokazuje, že sa cíti dobre vo viacerých hudobných žánroch."

TASR, 10. decembra 2021 9:56
Spevák Lukáš Adamec na archívnej snímke. Foto: TASR Pavol Zachar


Spevák Lukáš Adamec vydáva druhý štúdiový album, ktorému dal názov ...na lepšie časy... Prichádza s ním po viac ako štyroch rokoch, keď debutový eponymný album vydal v júli 2017. TASR informovala PR manažérka Andrea Čurná.

Na albume sa nachádza 13 skladieb vrátane hitov Tancuj mi, Najviac a Život je boj. Vydanie albumu sprevádza aj novinka - singel Zmiluj sa, ktorý je ódou na ženu. Album obsahuje aj dve duetá, Poď sa radšej hrať s Annou K a Veď vieš s Luciou Gibarti.

„Medzi mojím prvým a týmto albumom je skoro päť rokov. Medzičasom som vydal single, ktoré som chcel, aby niekam patrili a teda ich dávam na tento album, aby to neboli siroty,“ uviedol pre médiá Adamec.

Keďže na albume ... na lepšie časy ... pracoval Lukáš takmer päť rokov, zoznam mien spolupracovníkov je pomerne dlhý. „Všetkým veľmi ďakujem. Špeciálne dvom dámam, Anne K a Lucii Gibarti. Obe majú v sebe iskru, ktorá je pre ne zvláštna a jedinečná.“

Názov albumu vychádza z textu skladby Najviac, ktorý znie „najviac zo všetkého chcel by som asi, aby sa blýskalo na lepšie časy.” Zostavou skladieb, textami a celkovým naladením je album určený pre každú náladu, Lukáš na ňom opäť dokazuje, že sa cíti dobre vo viacerých hudobných žánroch.

Oficiálnym singlom, ktorý sprevádza uvedenie albumu do života, je novinka Zmiluj sa. „Žena je bohyňou, ak má tie pomyselné kľúče od muža, ak vie, ako s ním pracovať. Pre mňa sa žena stáva bohyňou, ak vie dať mužovi lásku aj pokoj,“ hovorí spevák a dodáva: „Hudbu k Zmiluj sa napísal Tomi Okres, text Vlado Krausz. Hoci to nie je môj text, samozrejme, v mojej predstave je tam moja priateľka. Je to pohľad muža, ktorý je fakt unesený z nejakej dámy a potrebuje jej to dať poriadne najavo, tak prosí o zmilovanie. Myslím si, že lásku v tejto podobe, že muž si ide za svojím a vie, že bez tej ženy neprežije, že je pre neho bohyňou, takýto spôsob vyjadrenia lásky som ešte cez pieseň nepodal.“

Novinkový album vychádza 10. decembra v digitálnej podobe vo vydavateľstve BrainZone. Vydanie CD je naplánované na začiatok roka 2022.



Komentáre