Hudba a film

Müllerov album LSD vychádza v reedícii

"Hudbu ku všetkým skladbám zložil Jaro Filip, texty napísal Richard Müller. Záverečná skladba Cigaretka na dva ťahy je dodnes obrovským hitom. "

TASR, 6. decembra 2021 12:32
Foto: TASR Tomáš Halász

Reedície albumov Richarda Müllera pokračujú. V týchto dňoch vychádza 25 rokov od prvého vydania album LSD. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

Ponúka deväť piesní, sú nimi L.S.D, Filip, Martin V., Vegetariáni, 100 dní, MBG, Voľný deň na výstave fotografií Helmuta Newtona, Hotel spomienok a Cigaretka na dva ťahy. Hudbu ku všetkým skladbám zložil Jaro Filip, texty napísal Richard Müller.

Album, ktorý vznikol v roku 1996 pod producentským dohľadom Oskara Rószu a Andreja Šebana, priniesol na druhú polovicu 90. rokov veľmi nekonvenčný album. Práve ten však oslovil a spojil publikum naprieč generáciami poslucháčov Richarda Müllera. Záverečná skladba albumu od dvojice Müller/Filip Cigaretka na dva ťahy je dodnes obrovským hitom.

Od vydania albumu uplynulo 25 rokov, o jeho remaster a redizajn zvuku sa postarali Robert Pospiš a Martin Sillay (Real Music House), Kristína Králiková, Mayo Hirc a Richard Müller o jeho dizajn. Reedícia vychádza ako digipack na CD, aj ako 2LP.
Cover albumu LSD, ktorý po 25 rokoch vychádza v reedícii. Foto: Real Music House

Komentáre