Hudba a film

Line-up Pohody sa rozrástol o ďalšie mená, snažili sa o ne už dlhšie

"Fantasticky dopĺňajú našu tohtoročnú programovú skladačku, hovorí šéf festivalu Michal Kaščák."

TASR, 16. februára 2023 12:16
Na archívnej snímke pohľad na festivalový areál počas druhého večera letného festivalu Pohoda 2022, 8. júla 2022 na letisku v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Line-up festivalu, ktorý sa 6. až 8. júla uskutoční na trenčianskom letisku, sa rozrástol o ďalšie dve mená. Caroline Polachek a Ben Howard sú ďalší umelci, ktorých účinkovanie v utorok potvrdili organizátori Pohody 2023. "Fantasticky dopĺňajú našu tohtoročnú programovú skladačku. O oboch sme sa snažili dlhšie, aj vďaka tomuto potvrdeniu som presvedčený, že nás čaká mimoriadne silný ročník," hovorí šéf festivalu Michal Kaščák.

Britský spevák, pesničkár a skladateľ Ben Howard bude mať na Pohode premiéru. "Jeho kariéru raketovo odštartoval hneď prvý album Every Kingdom (2011). Piesne z neho majú na Spotify viac ako miliardu vypočutí a nachádzajú sa na ňom hity ako Only Love, Old Pine a Keep Your Head Up," približuje festival hudobníka, ktorý za úspešný debut získal dve ocenenia BRIT Awards. "To mu otvorilo dvere na festival Glastonbury, kde vystúpil rovno na hlavnom Pyramid Stagei," dodávajú organizátori.

Do Trenčína príde aj Caroline Polachek. "Americká interpretka a producentka s koreňmi zo Slovenska je momentálne jedna z najvýraznejších speváčok na súčasnej nielen electro-popovej scéne," uvádza festival k interpretke, ktorá v roku 2019 vydala debutový album Pang. Ten sa ocitol vo výbere TOP 100 albumov roka. "Jej singel Bunny Is A Rider (2019) označil magazín Pitchfork za najlepšiu pieseň na svete v danom roku," dodáva s tým, že okrem vlastnej tvorby je Polachek možné počuť aj vo viacerých piesňach interpretov ako Flume, Charli XCX, SBTRKT, Blood Orange, Sébastien Tellier, Washed Out.

"Autorsky a producentsky sa spolupodieľala aj na piesni No Angel od Beyoncé. Caroline Polachek sa na Pohode predstaví už aj s novým albumom s názvom Desire, I Want To Turn Into You, ktorý vydáva práve dnes, 14. februára," avizujú organizátori.

Komentáre