Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Serenity: Ticho pred búrkou a Hranica

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 31. januára 2019 8:00
Záber z filmu Serenity: Ticho pred búrkou. Foto: Bontonfilm

Serenity: Ticho pred búrkou


Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si hojí v pokoji a horúčave rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí sa tu ako rybársky sprievodca, má svoju loď s názvom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku (Diana Lane) a nepeknú minulosť zapíja v bare. Ticho jeho života prelomí ako blesk z jasného neba jeho bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A prinesie búrku. Znenazdajky sa objaví a zúfalo požaduje od Bakera, aby zabil jej súčasného násilníckeho manžela. V mene ich spoločného syna, aj v mene jedného milióna dolárov ako odmeny, má vziať jej manžela na rybársku výpravu a uprostred oceánu ho hodiť žralokom.



Hranica


Tina pracuje ako dôstojníčka colnej služby, čo sa v prípade ženy, ktorá šokuje okolie zdeformovanou tvárou, môže zdať nelogické. Lenže Tina má neuveriteľný čuch. Dokáže na diaľku odhaliť tých, ktorí majú strach a v batožine nepovolené látky a materiály. Počas jedného rutinného dňa v službe stretne Voreho, zanedbaného a mastného vlasáča v koženej bunde, ktorého pach nepripomína nič z toho, čo Tina dosiaľ cítila. Vore je kľúčom k jej záhadnej identite. Film Hranica je tvrdým, zvráteným, šokujúcim a podvratným podobenstvom o tolerancii k odlišnostiam, o pohlaví a citovom precitnutí. Jedinečne sa v ňom spája realistická dráma a severský mýtus.



Ženy v behu


Věra (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom báječný život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón! Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Proste si trasu rozdelí na štyri časti a zdolajú tých viac ako 42 kilometrov ako rodinná štafeta. Žiadna z nich síce zatiaľ neodbehla ani meter, ale do štartu ostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta (Vladimír Polívka) pripravil skvelý kondičný plán. Stačí len začať.

Komentáre