Hudba a film

Kino novinky týždňa: Pán Bezchybný, ktorý si privlastnil cudzí rukopis

"Mathieuovi sa splní literárny sen, keď náhodou nájde rukopis osamelého muža, ktorý nedávno zomrel a rozhodne sa ho vydávať za svoj."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 23. marca 2016 8:00
Pán Bezchybný Foto: youtube.com

Pán Bezchybný


Dvadsaťpäťročný Mathieu túži po tom, aby sa stal rešpektovaným literárnym autorom. No napriek veľkému úsiliu sa mu zatiaľ nepodarilo nič vydať a na živobytie si zarába v sťahovacej firme. Jeho osud sa však náhle zmení, keď náhodou nájde rukopis osamelého muža, ktorý nedávno zomrel a rozhodne sa ho vydávať za svoj. Stane sa z neho vychádzajúca hviezda francúzskej literárnej scény, no zároveň ho ničia očakávania, týkajúce sa jeho ďalšieho románu. Mathieu sa stále viac zamotáva do špirály podvodu a lží.


Čarodejnica


Desivý príbeh jednej rodiny spojený s čarodejníctvom a čiernou mágiou. V roku 1630 na území Nového Anglicka na okraji divočiny vedú William a Katherine usporiadaný kresťanský život. Ich život sa prevráti naruby, keď ich novonarodený syn záhadne zmizne.


Batman vs Superman: Úsvit spravodlivosti


Od režiséra Zacka Snydera prichádza do kín Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti, s oskarovým Benom Affleckom v úlohe Batmana - Brucea Wayna a Henrym Cavillom v úlohe Supermana - Clarka Kenta. V obave, že činy nadpozemského superhrdinu z Metropolisu ostanú bez kontroly, nastúpi proti nemu impozantný ochranca Gotham City, zatiaľ čo svet váha, akého hrdinu vlastne potrebuje. A kým sú Batman a Superman vo vzájomnej vojne, rýchlo vyvstáva nová hrozba, ktorá ľudstvo stavia do väčšieho nebezpečenstva, než doteraz poznalo.


Barani


Kiddi pije a rád strieľa. Gummi nepije ani nestrieľa. Sú to bratia, ktorí spolu neprehovorili už 40 rokov ani slovo a jediné, čo majú spoločné, je láska k ovciam. Jedného dňa Gummi získa podozrenie, že Kiddiho výstavný baran je nakazený smrteľnou chorobou - klusavkou. Nad rodinným plemenom oviec, životnou pýchou oboch bratov, sa začnú sťahovať mračná. Film citlivo zobrazuje bratské puto, ktoré aj po desaťročiach vzájomných nezhôd zostáva silné. Snímka absolventa FAMU Grímura Hákonarsona si z Cannes odniesol hlavnú cenu sekcie Un Certain Regard.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Nováčik Edgar nepozná noty, no vytvoril Priestor pre dušu
Kino novinky týždňa: Drsná detektívka Červený kapitán od Dominika Dána
Dajte deťom arašidy, ušetríte ich alergií
Takto deti vplývajú na vaše zdravie
Zdravotníci odhadujú, že vakcínu proti vírusu zika vyvinú do roka

Komentáre