Hudba a film

Kino novinky týždňa: Drsná detektívka Červený kapitán od Dominika Dána

"Po viac ako 700-tisícoch predaných kníh Dominika Dána prichádza dlhoočakávaný film."

Webmagazin.sk, 9. marca 2016 10:00
Detektívka Červený kapitán podľa knihy Dominika Dána. Foto: youtube.com

Červený kapitán


Drsná detektívka podľa slovenského knižného fenoménu - Dominika Dána. Po viac ako 700-tisícoch predaných kníh konečne prichádza dlhoočakávaný film. Je rok 1992 a Československo sa rozpadáva. Detektív Krauz z Oddelenia vrážd sa dostáva k prípadu umučeného kostolníka. Jeho smrť mala ostať tajomstvom, ale klinec zatlčený v lebke núti Krauza pátrať aj napriek všetkým varovaniam. Pravdu o prepojení ŠtB a Cirkvi svätej môže priniesť len muž prezývaný Červený kapitán.


Carol


Cate Blanchett a Rooney Mara podávajú životné herecké výkony v milostnej dráme Carol o citovom vzplanutí a následnom mileneckom vzťahu dvoch žien v atmosfére 50. rokov. V dobe, keď ich osudová a nekontrolovateľná láska znamenala porušenie zákona. Úchvatné kostýmy, výprava a New York päťdesiatych rokov povznášajú silný príbeh, emócie a zaujatie oboch hereckých hviezd, ktoré sa nebáli ani spoločných milostných scén.


Môj kráľ


Emocionálna dráma, odohrávajúca sa v priebehu niekoľkých rokov, zachytáva komplikovanú a deštruktívnu povahu vzťahu medzi mužom a ženou. Tony je po vážnej lyžiarskej nehode prijatá do rehabilitačného centra. Závislá na starostlivosti zdravotníckeho personálu a liekoch proti bolesti, využíva nečakane nadobudnutého času k spätnému pohľadu na turbulentný románik s mužom menom Georgio. Kto vlastne je ten muž, ktorého tak hlboko milovala? Ako mohla dovoliť sama sebe prepadnúť takej dusivej a deštruktívnej vášni?


Pasolini


Biografická dráma pojednávajúca o dramatickom sklonku života kontroverzného talianskeho filmára. Päťdesiatnik Pier Paolo Pasolini práve ukončil nakrúcanie svojho posledného filmu Saló alebo 120 dní Sodomy a prežíva najbúrlivejšie obdobie svojej už aj tak pohnutej kariéry. Stojí proti nemu verejnosť, filmová kritika aj politická elita. Nejde len o šokujúcu otvorenosť tvorby, neskrývanú homosexualitu, celý rad osobných výstrelkov, ale aj o jeho politické aktivity. Aj napriek odporu svojich blízkych sa Pasolini chystá na nakrúcanie nového filmu – filmu, ktorý nikdy nedokončí.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Kino novinky týždňa: Zootropolis je mesto ako žiadne iné
Highlighty týždňa: Adele dominovala na Brit Awards
Archeológovia odhalili pozostatky 7000 rokov starých obydlí
LIKE DŇA: Nebezpečný krab s nožom
Británia už nebude uchovávať zákony na pergamenoch

Komentáre