Hudba a film

Highlighty týždňa: Adele dominovala na Brit Awards

"Britská speváčka so svojím albumom 25 obsadila popredné priečky hudobných rebríčkov po celom svete a predala viac ako 15 miliónov kusov tohto albumu."

Webmagazin.sk/TASR, 1. marca 2016 10:00
Britská speváčka Adele si preberá cenu v kategórii najlepšia britská sólová interpretka na odovzdávaní prestížnych britských hudobných cien Brit Awards. Foto: TASR/AP
Britská speváčka Adele sa minulú stredu stala kráľovnou britskej hudobnej scény po tom, čo získala ocenenia až v štyroch kategóriách hudobných cien Brit Awards. Adele si so sebou odniesla ocenenia v kategóriách britská sólová interpretka, britský album roka, britský singel roka s pesničkou Hello a tiež v kategórii celosvetový úspech. Adele so svojím albumom 25 obsadila popredné priečky hudobných rebríčkov po celom svete a predala viac ako 15 miliónov kusov tohto albumu. Stále ju však mrzelo svoje pokazené vystúpenie na minulotýždňovom odovzdávaní cien Grammy.


Ukrajina vybrala do Eurovízie krymskotatársku speváčku


Ukrajina si zvolila za svoju reprezentantku na tohtoročnej pesničkovej súťaži Eurovízia krymskotatársku speváčku Susanu Džamaladinovovú, vystupujúcu pod umeleckým menom Džamala, a jej skladbu s názvom "1944" o masových deportáciách Tatárov za vlády Josifa Stalina. Text piesne sa však nedotýka ruskej anexie Krymu spred dvoch rokov, hoci môže spôsobiť Ukrajine problémy, keďže pravidlá Eurovízie zakazujú politické texty.

Zuzana Piussi prichádza s filmovým dokumentom Ťažká voľba


Na snímke sprava režisérka Zuzana Piussi, producent v Českej republike a strihač filmu Vít Janeček a producent na Slovensku Ivan Ostrochovský. Foto: TASR/Michal Svítok
Slovenská režisérka Zuzana Piussi dokončila svoj najnovší celovečerný dokument s názvom Ťažká voľba. V česko-slovenskom filme prináša pohľad na spoločnosť aj cez zákulisie prezidentskej kampane. Koncept spolu s režisérkou pripravili Vít Janeček a Ivan Ostrochovský. Dokument Ťažká voľba si všíma správanie voličov, prácu marketingových expertov okolo kandidátov, sleduje prípravy na stretnutia s občanmi, diskusie. Tvorcovia vychádzali zo svetovej štatistiky, ktorá uvádza, že sa zhoršujú pozície zastupiteľskej demokracie, spočíva to v poklese dôvery vo volených zástupcov.

Pavol Hammel pripravuje Z pekla šťastie Tour 2016


Pavol Hammel Foto: TASR
Jarné koncertné pódiá po celom Slovensku budú patriť jednej z najvýznamnejších osobností slovenskej populárnej hudby Pavlovi Hammelovi. V závere minulého roka vydal pod názvom Z pekla šťastie svoj v poradí už 37 album a k viac ako tisícke doteraz odohraných koncertov pridá tento rok tridsiatku ďalších na Slovensku aj v Česku. Z pekla šťastie Tour 2016 začne Pavol Hammel 2. apríla koncertom v Bratislave, už deň nato Stropkov a ďalšími mestami budú Košice (4.4.), Prešov (5.4.), Lučenec (6.4.), Piešťany (7.4.), Skalica (11.4.), opäť Bratislava (12.4.), Nitra (13.4.) a Trnava (14.4.).

ODPORÚČAME TIEŽ:
Archeológovia odhalili pozostatky 7000 rokov starých obydlí
LIKE DŇA: Nebezpečný krab s nožom
Highlighty týždňa: Žbirka a Gombitová budú opäť spolu na pódiu
Británia už nebude uchovávať zákony na pergamenoch
Stres z peňazí nie je len záležitosťou výšky bankového konta

Komentáre