Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Ferdinand a Špindl

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 21. decembra 2017 8:00
Záber z filmu Ferdinand. Foto: Cinemart SK

Ferdinand


Nina a Ferdinand sú najväčší kamaráti pod španielskym slnkom. To by nebolo až také zvláštne, keby Nina nebola malé dievčatko a Ferdinand veľký býk. A to poriadne veľký býk. Narodil sa síce ako malé, roztomilé teliatko, ale časom podrástol o poriadny kus nielen do výšky, ale aj do dĺžky a šírky. Ľudia, ktorí ho nepoznajú si môžu myslieť, že je to nebezpečné, zúrivé monštrum, lenže Ferdinand je našťastie ten najroztomilejší a najposlušnejší párnokopytník na svete, ktorý nadovšetko miluje kvetinky a nikdy by neublížil ani muche. Bohužiaľ zároveň je tiež nešikovným polepetkom, ktorý občas dokáže spôsobiť poriadnu katastrofu aj vďaka svojim rozmerom.


Jumanji: Vítajte v džungli


Po tom, čo štvorica študentov objaví starú hraciu konzolu, sú vtiahnutí do fantastického sveta Jumanji. V ňom sa z nich stanú avatary, ktorých si na začiatku hry vybrali - z nevýrazného Spencera je razom mocný dobrodruh, svalovec Fridge sa zmení na drobného génia, z krásnej blondínky Bethany je zavalitý profesor a nemotorná Martha sa premení na odvážnu bojovníčku. Jumanji však nestačí len hrať, Jumanji sa hrá s vami. Aby hrdinovia v hre nezostali uväznení naveky, musia zmeniť svoj pohľad na svet, no najmä samých seba...


Ladíme 3


S titulom majstra sveta v acappella speve v normálnom živote neuspejete. Túto drsnú lekciu pochopia hrdinky úspešnej série Ladíme hneď na začiatku tretieho dielu. Napriek tomu sa netreba obávať, že by sme opustili žáner hudobnej komédie. Všetky spevodajky z Barden Bellas sú späť, spievajúc coververzie tých najväčších súčasných hitparádových hitov. A ani k tomu nepotrebujú hudobný doprovod.


Špindl


Spoločne s prvým zimným dňom vstúpi do slovenských kín horská zimná komédia Špindl. Tri sestry v nej vyrážajú do hôr, do zasneženého Špindlerovho mlyna, aby si užili dámsku jazdu. A bude to možno väčšia jazda, ako samy čakali. Príjemnej zimnej komédii dominuje hrdinka v podaní Anny Polívkovej, ktorá svojim milostným trapasom čelí s veľkou dávkou irónie a suchého humoru. Komédiu natočil Milan Cieslar, tvorca úspešných komédií ako Láska je láska alebo Život je život.


Komentáre