Hudba a film

Katka Koščová začína augustové open air koncerty na Šarišskom hrade

"Skladby z aktuálneho albumu Hranica dažďa predstaví aj na ďalších špeciálnych miestach s klaviristom Danielom Špinerom, gitarou, violončelom a so sláčikovým kvartetom."

TASR, 11. augusta 2020 13:30
Snímka z koncertu, ktorý Katka Koščová odohrala začiatkom leta doma na svojej záhrade. Foto: Vlastimil Slávik

V rámci večerného programu sochárskeho sympózia Práci česť! vystúpi Katka Koščová už dnes (v utorok 11. augusta) takpovediac doma, neďaleko rodného Prešova na Šarišskom hrade, ktorý posledné desaťročie prechádza rozsiahlou rekonštrukciou a čoraz častejšie sa stáva nielen príjemným výletným miestom, ale aj priestorom na rôzne kultúrne podujatia. Komorne, len s gitaristom Michalom Brandysom, predstaví svoj repertoár, v ktorom nebudú chýbať ani skladby z najnovšieho albumu Hranica dažďa, vydaného na jeseň.

Komorné koncerty na výnimočných miestach


Ďalšie komorné koncerty v netradičných priestoroch s čarovnou atmosférou a výnimočnou akustikou chystá nielen do konca prázdnin, ale aj v jesenných mesiacoch. Spolu s klaviristom Danielom Špinerom, ktorý je aj spoluautorom skladieb na albume Hranica dažďa, ju bude sprevádzať gitara, violončelo, niekde aj sláčikové kvarteto. V takejto zostave si začiatkom prázdnin vyskúšali ozaj netradičný, ale o to výnimočnejší koncert doma na Katkinej záhrade, pod korunami ovocných stromov.
„S nesmiernou vďakou a pokorou pozeráme na náš zaplnený pracovný kalendár,“ napísala Katka fanúšikom na svojom Facebooku. „V auguste by sme si chceli spolu s vami splniť niekoľko koncertných snov. Nech nám teda vydrží počasie, nech nás choroby nezastavia.“
Atmosféra na výnimočnom koncerte Katky Koščovej v sprievode klavíra, gitary, violončela a sláčikového kvarteta u nej doma na záhrade. Foto: Vlastimil Slávik

Koncertný program na záver leta a jeseň:


14.08. Spišský hrad
15.08. Hlohovecký zámok
19. 08. Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor, Rožňava
20. 08. ŠUM – kníhkupectvo a kultúrno-komunitné centrum, Trebišov
29.08. Festival Hlasy, Rožnov pod Radhoštěm
09.09. Evanjelický kostol, Brezno
14.10. Český rozhlas, Olomouc
19.10. Robotnícky dom, Banská Bystrica
20.10. Veľký Evanjelický kostol, Bratislava
25.10. PKO, Prešov
Podrobnejšie informácie nájdete na www.katkakosc.sk


Komentáre