Hudba a film

Katka Koščová a Dano Špiner vyrážajú na svoje MiniaTOUR

"Len spev a akordeón. Klubová atmosféra, dlhoročné priateľstvo a veľa smiechu. Koncerty Katky Koščovej a Dana Špinera sú vždy intímny zážitok."

TASR, 26. januára 2023 12:36
MiniaTOUR odohrajú Katka a Dano v najmenšom možnom zložení. Foto: Archív Katky Koščovej

Už 17 rokov speváčka Katka Koščová hrá, vystupuje a komponuje s klaviristom a akordeonistom Danielom Špinerom. Vždy spoločne vymýšľali rôzne koncertné zostavy, ansámble a hostí. Teraz dozrel čas na turné, kedy budú na pódiu len oni dvaja. Už onedlho vyrazia na MiniaTOUR s najmenším možným obsadením, najmenším mixážnym pultom, najmenším akordeónom, na blízko, na dotyk, intímne. Séria vyše 20 koncertov začína 30. januára v rodnom Prešove a zoznam dátumov ešte nie je konečný.

Stačia dvaja hudobníci na to, aby svojou tvorbou a charizmou celkom zaplnili javiskový a klubový priestor? Ak má na to niekto tie najlepšie predpoklady, sú to určite Katka Koščová a Daniel Špiner. Spája ich dlhoročné kamarátstvo a veľká zohratosť. Na MiniaTOUR dostanú plný priestor na svoje intímne výpovede a spoločný humor. Na koncertoch Katky a Dana sa veľa smeje, občas aj plače a obzvlášť na tomto turné sa divák stane svedkom a súčasťou niečoho špeciálneho a neopakovateľného.

"Toto je môj najmilovanejší spôsob hrania. Keď sme len my dvaja. Netreba sa sústrediť na žiadne vonkajšie vplyvy, usmerňovať ďalších hudobníkov. Hráme si len slobodne naše pesničky. A táto sloboda je pre mňa veľmi vzácna. Pamätám si ešte časy, keď som sa nevedela postaviť za vlastnú tvorbu, keď som jej nedôverovala. O to viac si užívam to, že absolútne verím tomu, čo spolu s Danom robíme. Akoby som si konečne naplno uvedomila silu toho, čo máme," hovorí Katka Koščová.

Dobrou pozvánkou na blížiace sa MiniaTOUR je záznam živého hrania, ktorý Katka s Danom
zachytili uplynulú jeseň.
Na jeden šup, bez strihov a postprodukcie vznikol viac ako hodinový
playlist pesničiek zo štúdia Melody v Žiline.


Všetky informácie o termínoch, miestach a predpredaji vstupeniek na MiniaTOUR nájdete na oficiálnej stránke Katky Koščovej katkakosc.sk. Zverejnená séria koncertov ešte nie je kompletná.

Komentáre