Hudba a film

Para oživila pieseň Doma dobre, do nového klipu zapojila fanúšikov

"Slovenská skupina Para, ktorá tento rok oslavuje štvrťstoročnicu, zareagovala na aktuálnu situáciu oživením pesničky Doma dobre. Do nového klipu zapojila fanúšikov. TASR o tom informovala PR manažérka Janka Marczellová."

TASR/Webmagazin.sk, 15. mája 2020 13:56
Foto: TASR/Para


Pieseň Doma dobre vznikla pred 13 rokmi, ako skoro všetky pesničky kapely, počas "jamovačky" na chalupe, kam chlapci chodia čerpať inšpiráciu. "Keď sme zložili hudbu pesničky, oslovili sme bratov Jobusovcov, či by nám ju neotextovali. Branuško poslal text, prišiel do štúdia aj s 'pánom Bratom', ktorý nám nahral to charakteristické píšťalkové sólo a Branuško to spolu so mnou a Michalom Kaščákom naspieval," zaspomínal si spevák kapely Tomáš "Lasky" Šedivý. Aj keď pieseň vznikla za úplne iných okolností, v týchto dňoch sa dočkala druhého videoklipu, ktorým kapela reaguje na súčasnú situáciu vyvolanú pandémiou nového koronavírusu.

Nový videoklip k piesni doma dobre vznikal online. Foto: TASR/Para


Členovia Pary sa po niekoľkých týždňoch sedenia doma, bez koncertovania a stretávania sa, skontaktovali cez monitory počítačov. "Nielen preto, že nám bolo už smutno, ale potrebovali sme si dohodnúť ďalšie koncerty a turné súvisiace s oslavou našej dvadsaťpäťky," priblížil Daniel Buzinkay, bubeník zoskupenia. Počas jedného z rozhovorov Laskymu skrsol skvelý nápad: "Navrhol som, že by sme do tvorby videa mohli skúsiť zapojiť našich fanúšikov, ktorí sú takisto ako my doma."
Prostredníctvom sociálnych sietí dala kapela echo fanúšikom, že môžu účinkovať v novom klipe. "Tí, ktorí sa chceli zapojiť, museli splniť jedinú požiadavku, poslať krátke video, ako prežívajú a zvládajú karanténu oni," prezradil Lasky. Počas desiatich dní skupina dostala stovky videí.
Okrem kapely, spolu so spevákom Braňom Jobusom a fanúšikmi sa v klipe mihnú aj niektorí kamaráti a známi 'Parákov', ako napríklad Yxo z Hexu, Zuzka Vráblová či kúzelník Talostan. Najväčší priestor však kapela venovala práve fanúšikom. Frontman Pary pripomenul aj chystaný interaktívny koncert, na ktorom sa kapela predstaví 25. mája v Piešťanoch medzi panelákmi: "Som zvedavý, ako nám to pôjde s publikom dívajúcim sa z balkónov. Pre nás to bude taktiež premiéra."

Komentáre