Hudba a film

Hudba: Nightlines vydáva nový album Obyčajný človek

"Album Obyčajný človek dnes vyšiel online na platforme Bandcamp, kde si ho môžete vypočuť alebo stiahnuť. Ide o v poradí druhý štúdiový album hudobníka Dominika Kopcsaya, ktorý pôsobí pod menom Nightlines. "

Webmagazin.sk, 27. mája 2020 15:02
Foto: Archív Dominik Kopcsay


Nový album sa nahrával v štúdiu LVGNC Mareka Rakovického a o mix a master sa postaral Tom Lobb (Luvver). Artwork k albumu je maľba od známeho maliara Roberta Bielika. „Som veľmi rád, že sa mi po troch rokoch od prvého albumu podarilo vydať novú vec. Na novom albume som začal pracovať už v roku 2018, no nahrávanie v štúdiu aj celý proces vydania sa natiahol,“ hovorí Dominik Kopcsay aka Nightlines a dodáva: „Tento album považujem za vyzretý, je viac pesničkový ako ten predošlý, viac som sa sústredil na emóciu a priamu energiu a vďaka LVGNC štúdiu a mixu od Toma Lobba má aj skvelý zvuk.“

Artwork Roberta Bielika na cover albumu Obyčajný človek. Foto: Maľba Robert Bielik


Pred vydaním albumu vyšli aj dva klipy k piesňam Pohľady a Obyčajný človek. Klip k piesni Obyčajný človek vznikal spontánne počas prvých dní pandémie a bol natočený na mobil. Artwork k albumu je maľba, ktorú poskytol známy maliar Robert Bielik. „Obal albumu je pre mňa symbolom obyčajného človeka a som veľmi rád, že som mohol túto maľbu použiť. Album som tak nazval preto, lebo to považujem za nosnú tému textov, ktoré hovoria o mojom vnímaní bežného života, mojich emócii,“ hovorí Nightlines.



Nightlines, vlastným menom Dominik Kopcsay, je 26-ročný elektronický producent a spevák z Bratislavy, ktorý v roku 2017 vydal debutový album Protisvit pod značkou ajlavmjuzik. Z albumu a vysielania Rádia_FM môžete poznať skladbu Dievča s hosťujúcou speváčkou Elou Tolstovou (Tolstoys). V éteri rádia pravidelne zaznieva aj skladba Vážnejší, ktorá vyšla na unikátnej kompilácii Ostrovy hudby 2.

Popri sólovej tvorbe vyštudoval Dominik Kopcsay aj hudobnú kompozíciu na VŠMU a komponuje klasické skladby. Jeho štyri nové sláčikové kvartetá momentálne nahráva Spectrum Quartett v štúdiu Slovenského rozhlasu. Dominik sa tiež podieľal na aranžmánoch skladieb kapely Tolstoys pre sláčikové kvinteto, ktoré spolu s kapelou predstavil na festivale Grape alebo vo vypredanom Slovenskom rozhlase. Ako producent sa spolupodieľal na mixe a produkcii nového EP Moon Boy mladého hudobníka a speváka Simona Štubniaka (The Curly Simon). Zaujímavosťou je, že pôsobil aj ako hudobný dramaturg seriálu Jenny na TV JOJ a bol spoluautorom seriálovej piesne Pohľady.


Komentáre