Hudba a film

Hudba: IMT Smile vydali výberovku Život. Mapuje 22 rokov kapely

"Na novej výberovke najpopulárnejšej slovenskej skupiny IMT Smile je 34 skladieb, ktoré tvoria výber toho najlepšieho za 22 rokov existencie kapely."

TASR/Webmagazin.sk, 15. júna 2020 12:38
IMT Smile Foto: Peter Ivan


Práve vychádza na dvoch CD výber najúspešnejších skladieb pôvodne prešovskej kapely IMT Smile, ktorá sa takmer okamžite po vzniku a prerazení v slovenských rádiách stala jednou z najúspešnejších slovenských hudobných skupín.

„Je to 22 rokov IMT Smile, 22 rokov rôznych piesní, rôznych albumov. Na každé obdobie, na každý rok rád spomínam, pretože mali svoje čaro. Som rád, že sa nám podarilo urobiť výber, ktorý pozostáva z bezmála 40 tich piesní. Sú tam piesnie zo všetkých našich albumov, a tiež aj z môjho sólového album. Tiež skladby, ktoré nevyšli na albumoch IMT Smile. Mám na mysli pesničku Hej Sokoly! k filmu Čiara, alebo Príliš osobná známosť, ktorú sme nahrali spoločne s Nikol Štíbrovou. Takže aj tieto skladby sa nachádzajú na našej výberovke“ hovorí spevák kapely Ivan Tásler. „Okrem klasických verzií, sa na albume nachádzajú aj v „live“ podobe. Najmä tie, ktoré sú viac známejšie už tými koncertými ako originálnymi verziami. Napríklad Niekto ako kráľ, ktorá sa prelína do piesne A ja taka dzivočka.V tejto podobe nebola nahratá na klasickom albume, ale je dobre známa našim fanúšikom práve v tejto live verzii, a aj preto som ju zaradil na výberovku. Tiež skladba Bez podmienky, je tam vo verzii, ktorá vyšla len v rámci komplilácie Komplet- u. Dokonca teraz vychádza po prvýkrát aj v digitálnej podobe.“ upresňuje výber skladieb Ivan.

„Artwork pre nás vytvoril Viktor Frešo, slovenský umelec, výtvarník. Myslím, že presne vystihol podstatu tých 22 rokov.“
Autorom artworku pre výberovku život je výtvarník Viktor Frešo. Foto: IMT Smile

Tracklist výberovky Život od IMT Smile. Autorom coveru je výtvarník Viktor Frešo. Foto: IMT Smile


Na výberovku Život zaradili IMT Smile aj skladbu Kapela. Pozrite si ju v LIVE verzii z koncertu hiSTORY z roku 2016.


Komentáre