Hudba a film

Hudba: Hex má nový singel. Hosťuje v ňom Tamara Kramárová

"Skupina Hex predstavuje novú skladbu s názvom Mesto stratilo dych. Hudbu aj text zložil gitarista kapely Martin Fefe Žúži. Hexáci ju nahrávali v bratislavskom štúdiu LVGNC, na nahrávke spolupracoval ako producent Tomáš Lobb."

TASR/Webmagazin.sk, 10. júna 2020 15:00
Foto: Lukáš Kimlička


„Pesničku som zložil asi pred dvoma mesiacmi, v čase najhustejšej karantény. Nechcel som na zložitú dobu reflektovať banálnym spôsobom, v štýle rúšok, výziev na sedenie doma a podobne. Pokúsil som sa napísať nadčasový text odrážajúci dobu, ktorý ostane aktuálny aj keď pandémia pominie. Pri tvorbe skladby som často myslel na Ďuďa, že na to niekde dohliada a posiela nápady. Nová pieseň je typický Hex, má pečať, ktorú sme do nej otlačili všetci v kapele a dokonca aj on,“ uviedol k procesu tvorby Martin Žúži.

Bez popisu Foto: Hex


Spolu s Petrom Šarkanom Novákom si v novom songu zaspievala dcéra herca Maroša Kramára Tamara, ktorú chalani objavili na sociálnej sieti. Tamara má 20 rokov a študuje v zahraničí. „Boli sme v štúdiu, ja som mal akurát voľno a na Facebooku mi vyskočilo, že má Maroš Kramár narodeniny. Keď som mu písal blahoželanie, vybehlo na mňa prianie jeho dcéry, ktorá mu poslala pesničku. Pustil som si ju a neveril som, že máme na Slovensku takto talentované dievča. Hneď som ukázal video chalanom s tým, že by mohla prísť skúsiť do novej pesničky naspievať vokály. Tamara prišla a naspievala nielen vokály, ale aj hlavný spev. Má v sebe niečo, čo som ešte u našich speváčok nepočul a tým nás zaujala,“ priblížil Tomáš Yxo Dohňanský.

„S chalanmi sme si počas karantény veľmi chýbali, nemohli sme skúšať, stretávať sa a ani vyraziť na turné, na ktoré sme sa veľmi tešili. A zrazu Fefe prišiel s pesničkou, ktorá nás veľmi potešila. Samotné nahrávanie bol veľmi príjemný proces a Tamara sa ukázala ako výborný ťah. Je ako nové korenie, originálne a fresh,“ konštatuje Peter Šarkan Novák.



K novej skladbe vznikol emotívny videoklip. Réžiu aj kameru má na konte dlhoročný spolupracovník kapely Braňo Špaček. „Myslíme si, že sa nášmu kamarátovi Braňovi podarilo presne zachytiť atmosféru našich životov v odlúčení počas posledných mesiacov. Klip sme chceli nakrútiť čo najcivilnejšie. Braňo to zvládol na sto percent,“ doplnil Yxo.
Peter Sharkan Novák v štúdiu počas nahrávania nového singla Mesto stratilo dych. Foto: Tibor „Tybyke“ Szabados

Tamara Kramárová naspievala so skupinou Hex ich nový singel Mesto stratilo dych. Foto: Tibor „Tybyke“ Szabados

Martin "Fefe" Žúži je autorom textu aj hudby nového singlu Mesto stratilo dych. Foto: Tibor „Tybyke“ Szabados

Tomáš "Yxo" Dohňanský počas skúšky. Foto: Tibor „Tybyke“ Szabados

Komentáre