Hudba a film

Gumpov príbeh sprevádza do kín nový videoklip piesne Kométa

"Do slovenských kín mieri rodinný film Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. Titulnú pieseň naspievali Mário "Kuly" Kollár a reper Majself."

TASR/Webmagazin.sk, 14. júla 2021 14:52
Herec Bolek Polívka s hlavným hrdinom rodinného filmu Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť.. Foto: Continental film


Jeho hrdinom je túlavý psík, ktorého dobrodružstvá zaujali státisíce čitateľov na stránkach českého knižného bestselleru. Slovenské uvedenie snímky, naplánované na 22. júla, sprevádza pieseň, ktorú nahrala kapela Desmod v spolupráci s raperom Majselfom. "Song Kométa (pre Gumpa) sa stal obrovským hitom v rádiách a práve teraz vyšiel videoklip, v ktorom tvorcovia predstavujú aj doteraz nezverejnené zábery z filmu," TASR informoval PR manažér Peter Gašparík.

"Dostali sme ponuku spraviť citlivú skladbu, ktorá by komunikovala s filmom. Vypočul som si audioknihu o Gumpovi, dojala ma do prvých desiatich minút a súhlasil som," chváli knižnú predlohu spevák Mário "Kuly" Kollár z kapely Desmod. Raper Majself spomína, že netradičná spolupráca s obľúbenou kapelou bola podmienená kvalitou výsledku: "Povedali sme si, že podmienkou pre vznik bude to, že sa nám spoločne podarí spraviť dobrú skladbu. A to sa, myslím, podarilo."

Režisérom videoklipu sa stal filmár a herec Michal Nemtuda, štúdiové zábery so svojím štábom nakrúcal v júni v bratislavskej Refinery Gallery. Videoklip predstavuje aj niekoľko záberov priamo zo snímky Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť z dielne českého režiséra Františka Antonína Brabca. "Jeho rodinný film sleduje cestu psieho tuláka, plnú výnimočnej psej lásky a odvahy," priblížil Gašparík filmovú novinku. Okrem hereckých hviezd, ako Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo či Patricie Pagáčová, sa v nej objavia aj psí herci. "Prešli si mimoriadne ťažkými osudmi. Viacerých z nich si dokonca počas nakrúcania osvojili členovia a členky štábu," prezradil Gašparík k filmovému príbehu Gumpa, ktorý do slovenských kín budúci týždeň uvedie distribučná spoločnosť Continental film.
Herci a tvorcovia filmu Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť. Foto: Continental film

Komentáre