Hudba a film

Festival Žijeme tu s vami podporí robotníkov kultúry

"Podujatie na podporu profesií, bez ktorých by nevznikali koncerty, predstavenia a iné kultúrne podujatia, sa uskutoční vo štvrtok na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave."

TASR/Webmagazin.sk, 23. septembra 2020 11:03
Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Zachar

Žijeme tu s vami je názov festivalu a iniciatívy na podporu "robotníkov kultúry", ktorým nikto netlieska. Podujatie na podporu osvetľovačov, zvukárov, technikov, kulisárov, korektorov, produkčných, kostymérov, vizážistov a ďalších ľudí, bez ktorých by nevznikali koncerty, predstavenia a iné kultúrne podujatia, sa uskutoční vo štvrtok 24. septembra od 15.00 h na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. "Podporiť ich môže každý, kto chápe dôležitosť kultúry pre život jednotlivca či krajiny," informovala TASR za organizátorov Vladimíra Pôbišová.
Festival organizuje režisér Nikita Slovák so svojimi spolupracovníkmi. "Chceme upozorniť na problémy 'robotníkov kultúry', bez ktorých by sme nespoznali ani hviezdy na pódiách. Nevidíme ich v televízii, ale rovnako ako všetci ostatní, aj oni platia účty a živia rodiny. Všetci účinkujúci vystupujú bez honoráru," uviedol k podujatiu, na ktorom vystúpia Zuzana Mikulcová, Lomnické Čháve, Pán Stanislav a Raketa, Spievankovo, Rado Tariška, Peter Lipa, skupina Le Payaco, hviezdy Novej scény a iní.
Foto: Nikita Slovák

"Okrem účinkujúcich spevákov, hudobných zoskupení a tanečníkov sa verejnosti prihovoria aj slovenskí herci, aby aj oni poďakovali všetkým tým, ktorí sú súčasťou kultúry. Všetci spoločne robia náš život krajším, lebo kultúra je taká," dodala Pôbišová.
Vstup na festival je zadarmo. Organizátori prízvukujú, že budú dodržané všetky opatrenia, ktoré súvisia s aktuálnou situáciou týkajúcou sa ochorenia COVID-19 vrátane kontroly správneho nasadenia rúška.

Komentáre