Hudba a film

Everest - najťažšia cesta získal Grand Prix na festivale v Káthmandu

"Je to veľká pocta, že sme filmom dokázali osloviť ľudí, ktorí majú najbližšie k Everestu, komentoval Barabáš ďalší úspech filmu."

TASR, 15. decembra 2021 14:07
Na archívnej snímke z 12. novembra 2015 pohľad na vrch Mount Everest na ceste do Kalapattharu v Nepále. Foto: TASR/AP

Film Pavla Barabáša Everest - najťažšia cesta ocenili na 19. ročníku Medzinárodného festivalu horských filmov v Káthmandu (KIMFF), ktorý sa konal od 9. do 13. decembra. Trojčlenná porota festivalu, ktorý predstavuje kvalitné filmy a aktuálne trendy v globálnej nezávislej kinematografii, udelila slovenskému dokumentu Grand Prix. Do medzinárodnej súťaže vybrali 40 filmov. TASR o tom informovala Alena Koščová zo spoločnosti K2 studio.

"Kruh sa uzatvoril. Príbeh o štyroch priateľoch, ktorí sa rozhodli vyliezť juhozápadnú stenu Everestu, ocenili po 33 rokoch v Káthmandu. Aj pre mňa je to veľká pocta, že sme filmom dokázali osloviť ľudí, ktorí majú najbližšie k Everestu," komentoval ďalší úspech filmu jeho režisér.
Pavol Barabáš, archívne foto. Foto: TASR

Barabášov film Everest – najťažšia cesta rozpráva príbeh štyroch Slovákov, ktorí zdolali najvyššiu horu sveta najťažšou cestou, ale pri zostupe zomreli. Získal už 20 medzinárodných ocenení, z toho šesť Grand Prix - z Nepálu, Poľska, Rakúska, Severného Macedónska, Česka a Slovenska.


Komentáre