Hudba a film

Desmod vyráža za slovenskými fanúšikmi. Líder Kuly berie aj manželku

"Slovenskú časť štartuje Kuly a spol. už v piatok 27. októbra koncertom v Michalovciach. "

TASR, 26. októbra 2017 9:00
Členovia skupiny Desmod. Foto: Martin Fridner
Na začiatku októbra vydala skupina Desmod očakávaný nový album Molekuly zvuku. Je v poradí deviatou štúdiovkou a ponúka desať skladieb, sú nimi Molekuly zvuku (intro), Čierna skrinka, Nevrav mi aký som, Chýbanie, Za všetkých básnikov, Čierna ovca rodiny, Správny text, Vŕba, Plný dom, Anjel a Máj.

Nevrav mi, aký som


Aktuálnym singlom z nového albumu je skladba Nevrav mi aký som. Tento aj ďalšie piesne zahrá Desmod na Molekuly zvuku Tour. Chalani majú za sebou českú časť turné, ktorá dopadla veľmi úspešne. Slovenskú časť štartuje Kuly a spol. už v piatok 27. októbra koncertom v Michalovciach. Ďalšími zastávkami budú deň nato Košice, po nich Hnúšťa (3.11.), Ružomberok (4.11.), Banská Bystrica (7.11.), Martin (8.11.) a Nové Zámky (17.11.).

Pieseň Nevrav mi aký som je o tom, ako to funguje, keď sa dvaja pohádajú. „Je to úplne bežná vec. Pretože ženy často vyčítajú mužom mnoho vecí. V tejto skladbe muž vysvetľuje žene - už mi prosím nevyčítaj moje chyby, jednoducho vždy, keď medzi nami niečo začne škrípať, spýtaj sa ma na to podstatné, či ťa mám ešte stále rád, či ťa milujem. A na záver piesne spieva Marta Ďumbalová ženský pohľad na vec. V tejto situácii sa skrátka nájde každý,“ vysvetľuje líder kapely Mário Kuly Kollár.



Nový album naživo


„Skladba Nevrav mi aký som je v koncertnom playliste hneď druhá v poradí. Začíname dvoma piesňami z nového albumu, čo je pre nás nezvyčajné. Vždy sme totiž doteraz štartovali koncert známymi skladbami. Zahráme celý nový album okrem dvoch piesní. Playlist je prešpikovaný overenými hitmi. Do programu sme zaradili aj malý akustický set, ktorý zahráme s Maťom, s gitarou a vokalistkami,“ dodáva Kuly.

Desmod si na turné zobrali aj posilu v podobe vokalistiek. Na českej časti turné bola Marta Ďumbalová a na slovenskú časť si Kuly zavolal aj svoju manželku Luciu Kollárovú.

Na turné s manželkou


„Už mi chalani vravia, že rocker, ktorý nepije, nefajčí a ešte si na turné vozí svoju manželku, prestáva byť rockerom. Je to taká moja anomália, ale nebojím sa toho. Lucka je zlatá a je zvyknutá na chalanov a na ich drsný humor,“ doplnil s úsmevom Kuly.



Desmod odštartovali Molekuly zvuku Tour koncertmi v Českej republike, kde ich čakali nadšení fanúšikovia. „V Česku sme hrali kluby a mám z toho úžasný pocit, všade bolo veľa fanúšikov. Ľuďom sa náš nový album páči, majú ho napočúvaný a dokonca s nami českí fanúšikovia spievali texty. Teším sa teraz na slovenských fanúšikov. Doma je doma. Naživo zahraté skladby z nového albumu znejú super a majú skvelú dynamiku,“ teší sa na koncerty frontman kapely.

Desmod precestujú Slovensko v zostave Mário Kuly Kollár (spev), Martin Cibulka (klávesy), Rišo Synčák, Rasťo Toman (gitary), Dušan Minka (basgitara) a Ján Škorec (bicie).

TASR informovala PR manažérka agentúry NK Factory Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Skupina Desmod má nový album, zadarmo ho zverejnila na internete
Ondřej G. Brzobohatý prichádza s hudobne pestrým a osobným albumom
Rovný a rovnejší. Orwellovu Farmu zvierat odpremiérovali v Nitre
Adam Ďurica predstavuje videoklip k piesni Nebojím sa

Komentáre