Hudba a film

Skupina Desmod má nový album, zadarmo ho zverejnila na internete

"Nový album predstaví skupina na Molekuly zvuku Tour 2017."

TASR, 30. septembra 2017 9:00
Členovia skupiny Desmod. Foto: Martin Fridner
Skupina Desmod vydáva nový album, ktorý dostal názov Molekuly zvuku. Pre všetkých ho zverejnila online a celý zadarmo. Celkom 11 skladieb, vrátane duetu s českou skupinou Jelen, predstaví na pripravovanom Molekuly zvuku Tour.

Fanúšikovia skupiny Desmod čakali šesť rokov na radový album svojej obľúbenej kapely. Muzikanti medzitým vydali akustickú výberovku Javorový album a Výberovku s najväčšími hitmi. Nový album Molekuly zvuku zverejnili zadarmo a online presne v deň narodenín producenta albumu a klávesáka skupiny Martina Cibulku.

„Pristúpili sme k takémuto netradičnému kroku. Povedali sme si, že keďže si album vydávame sami, nebudeme si dokazovať, kto koľko predá CD nosičov. A tak sme ho fanúšikom ponúkli zadarmo, nech si ho napočúvajú a nech ho majú kedykoľvek po ruke, či už v telefóne, tablete alebo na počítači,“ vysvetľuje spevák a líder kapely Mário „Kuly“ Kollár.



„Album si vyslovene vypýtali fanúšikovia, chceli od nás nové pesničky. Album má dobré ohlasy. Dva texty napísal Vlado Krausz, a to k skladbe Čierna skrinka a k balade Vŕba. Ostatné texty som napísal ja a Martin Cibulka, ktorý je nielen hudobné, ale aj básnické črevo. Hudba je spoločná, nápady vždy prináša celá kapela. Producentom je Martin - mladá krv, ktorá vie pracovať so zvukmi. Tak dostal od nás veľký priestor,“ dodáva Kuly.

Nový album predstaví skupina na Molekuly zvuku Tour 2017, ktoré štartuje v Českej republike 5. októbra koncertom v Brne. So sebou si na českú časť berú predkapelu Levitate. Na Slovensku im bude predskakovať česká kapela Jelen, s ktorou nahrali na album spoločný duet Plný dom.



„Turné je rozdelené na dve časti. Začína sa v Čechách, kde zahráme osem koncertov. Potom nasleduje slovenská časť, ktorá zahŕňa sedem koncertov. Teraz si pripravujeme playlist a všetky vychytávky. Musí to byť pekné nielen pre uši, ale aj pre oči,“ spresnil Kuly.

Slovenskú časť turné začínajú 27. októbra v Michalovciach, ďalšími zastávkami budú Košice (28.10.), Hnúšťa (3.11.), Ružomberok (4.11.), Banská Bystrica (7.11.), Martin (8.11.) a Nové Zámky (17.11.). Na turné sa kapela predstaví v zostave Mário Kuly Kollár - spev, Dušan Minka - basová gitara, Rišo Synčák - gitara, Rasťo Toman - gitara, Ján Škorec - bicie a Martin Cibulka - klávesy.

Informáciu pre TASR poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka agentúry NK Factory.

ODPORÚČAME TIEŽ:

Zdenke Prednej napísala text k piesni Poletím kolegyňa Jana Kirschner
Talentovaná Janais prichádza s novinkou Hlavolam
Skupina Olympic oslávila výročie vydaním trojalbumu
Recyklovanú módu podporuje Lýdia Eckhardt aj Babsy J. Heribanová

Komentáre