Hudba a film

Démon zatratenia

"Dostane sa ti pod kožu."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 1. augusta 2020 7:31
DÉMON ZATRATENIA (The Wretched) Foto: Bontonfilm
Z lesa sa medzi ľudí priplazilo starobylé zlo, čerstvé kvety v záhonoch vädnú a umierajú, namiesto dieťaťa nájde matka v postieľke niekoľko zviazaných suchých vetiev. Tisíc rokov stará čarodejnica vyliezla zo svojej skrýše v koreňoch stromu a má hlad. Ťažko ju spoznáte, môže totiž žiť v koži niekoho iného. A živí sa výhradne deťmi.

Vzdorovitého tínedžera Bena pošle mama na prázdniny do malého mesta k jeho otcovi. Ben si nájde brigádu, nudí sa, a tak má čas pozorovať dianie okolo seba. Všimne si menšieho chlapca zo susedstva a neujde mu ani, keď tento chlapec zrazu zmizne a nikto ho nehľadá. Všimne si, že úplne čerstvé kvety v okolí záhadne zoschnú a neujde mu, že mama malého chlapca sa správa veľmi zvláštne. Ešte zvláštnejšie je, že chlapcov otec sa tvári, ako keby nikdy žiadneho syna nemal. Vyzerá to tak, že Ben je jediný, kto si chlapca od susedov pamätá, preto sa rozhodne prísť celej veci na koreň. To však ešte netuší, do čoho sa púšťa – tisícročná čarodejnica, mýtický démon zabudnutia a zatratenia, je totiž strašný protivník.

Horor Démon zatratenia kraľoval od začiatku mája do polovice júna 2020 v rebríčku víkendovej návštevnosti kín v USA. V čase karantény sa z filmu stal kráľ amerických autokín.

DÉMON ZATRATENIA
(The Wretched)
Dĺžka: 95 min.
Žáner: horor
Premiéra: 20. augusta 2020
Réžia: Brett Pierce, Drew T. Pierce
Hrajú: John-Paul Howard, Piper Curda, Jamison Jones, Zarah Mahler, Azie Tesfai
Odporúčaná prístupnosť: od 15 rokov
Jazyková verzia: české titulky
Formát: 2D DCP


Komentáre