Ekológia

Školy si v rámci celoslovenskej ankety Strom roka môžu skrášliť areál

"Súťaž pre školy spočíva v zbieraní hlasov za najobľúbenejšie stromy z tohtoročnej finálovej dvanástky. "

TASR, 3. septembra 2021 10:36
Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Príležitosť skrášliť a spríjemniť svoje areály školám opäť ponúka 19. ročník celoslovenskej ankety Strom roka 2021, ktorú vyhlásila banskobystrická Nadácia Ekopolis. Možnosť zapojiť sa trvá do konca mesiaca.

„Vážime si prácu pedagógov, ktorí vynakladajú nemalé úsilie a učia mladú generáciu citlivo pristupovať k otázke životného prostredia. Aj našou anketou sa snažíme priblížiť tému dôležitosti ochrany starých, vzácnych a ohrozených stromov,“ uviedla vo štvrtok manažérka nadácie Martina R. Hromadová.

Súťaž pre školy spočíva v zbieraní hlasov za najobľúbenejšie stromy z tohtoročnej finálovej dvanástky. Hlasovanie je otvorené pre všetky typy škôl. „Hlasuje sa formou jednoduchých lístkov, ktoré pošleme školám na vyžiadanie. Každý žiak má jeden hlas a vybrať si môže ktoréhokoľvek finalistu,“ doplnila Hromadová s tým, že na prvé tri školy, ktorých žiaci sa zúčastnia v čo najväčšom počte, čaká odmena v podobe výsadbového materiálu od jedného z partnerov ankety v hodnote spolu 500 eur.

„Aj tento rok odmeníme školy, kde nerozhodne počet hlasov, ale aktivita žiakov či študentov navyše. Prvá získa výsadbový materiál do školskej záhrady v hodnote 100 eur. Na ďalšie dve školy čakajú vecné ceny. Všetky podmienky súťaže sú prístupné na našej webovej stránke,“ dodala Hromadová.


Komentáre