Ekológia

Dobrovoľníci sa pustia do čistenia Chopku v Nízkych Tatrách

"10. ročník akcie Zelený Chopok ich zavedie nielen na tamojšie zjazdovky, ale aj do ďalších lokalít, v ktorých sa každá pomocná ruka počíta."

TASR, 29. septembra 2021 8:51
Na snímke výhľad z Chopka na Nízke Tatry. V Demänovskej doline, 16. augusta 2021. Vpravo vrchol Chopka 2 024 metrov nad morom. Foto: TASR Miroslava Mlynárová


Okolie Chopku v Nízkych Tatrách vyčistia v piatok 1. októbra dobrovoľníci. Ako informoval Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts, 10. ročník akcie Zelený Chopok ich zavedie nielen na tamojšie zjazdovky, ale aj do ďalších lokalít, v ktorých sa každá pomocná ruka počíta.

"Okrem tradičného zberu odpadu, ktorý si niektorí turisti počas svojich výletov zabudli pri chodníkoch, stromoch či lavičkách, chceme pomôcť opraviť poškodené zábradlia na niektorých obľúbených turistických chodníkoch. Tiež vyčistiť okolie vodných tokov a vodných plôch. Veríme, že nám počasie bude priať a spoločne opäť trochu pomôžeme prírode aj celej Demänovskej doline," uviedol riaditeľ tamojšieho horského strediska Jiří Trumpeš.

Dobrovoľníci sa stretnú na registrácii o 8.00 h v lokalite Biela púť. Podujatie sa koná v spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Región Liptov, ktorá ho podporila aj z prostriedkov dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Komentáre