Cestovanie

Valentín na Bojnickom zámku spoja s prehliadkami s legendami i hudbou

"Atmosféru už tradične podľa manažérky múzea doplní romantická výzdoba, novinkou sezóny bude hudba, ktorú skomponovali špeciálne pre túto príležitosť. "

TASR, 4. februára 2022 12:01
Na snímke jedna z veží Bojnického zámku. FOTO TASR - Alexandra Moštková Foto: TASR Alexandra Moštková

Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice si pripomenie sviatok všetkých zamilovaných. Prehliadky zámku s legendami a hudbou, ktorú skomponovali pre túto príležitosť, budú môcť návštevníci absolvovať 12. a 13. februára. TASR o tom informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková.

"Tento rok múzeum upriamilo pozornosť na dávne príbehy a legendy. Návštevníci sa s nimi budú môcť oboznámiť počas individuálnych prehliadok zámku prostredníctvom štylizovaných tabuliek s textami, ktoré približujú jednotlivé osudy," načrtla Gordíková.

Atmosféru už tradične podľa nej doplní romantická výzdoba, novinkou sezóny bude hudba, ktorú skomponovali špeciálne pre túto príležitosť. "Neoddeliteľnou súčasťou Valentína na Bojnickom zámku sú aj certifikáty vernosti, ktorými zámocké panstvo potvrdzuje lásku zamilovaných párov. Pripravené sú aj na tento rok. Dvojice ich budú môcť získať na jednom zo zastavení valentínskej prehliadkovej trasy – vo veľkolepej zámockej kaplnke," dodala.

Múzeum bude 12. a 13. februára otvorené od 10.00 h do 15.00 h. Prehliadky sa uskutočnia individuálne a bez lektorského výkladu.




Komentáre