Cestovanie

Na hrade Beckov chystajú program pre deti a vystavujú erbové beštie

"Posledný májový víkend bude na hrade Beckov patriť deťom. V sobotu aj v nedeľu budú po celom areáli hradu prostredníctvom rôznych úloh pátrať po poklade šaša Becka a hrať o sladké odmeny."

TASR/Webmagazin.sk, 29. mája 2020 12:17
Foto: TASR Radovan Stoklasa


Okrem víkendového programu pre deti pripravili na Beckove na celú letnú sezónu 2020 výstavu Erbové beštie. Na unikátnej výstave nadprirodzených bytostí v životnej veľkosti, ktoré sa objavujú na erboch miest a rôznych šľachtických rodov po celej Európe, budú môcť návštevníci vidieť draka, baziliška, pegasa, jednorožca, kentaura, morskú pannu a ďalšie bájne postavy z minulosti. Zoznámia sa so základmi heraldiky a môžu si namaľovať aj svoj vlastný erb. Výstava je k dispozícii na strednom hrade v pivničných priestoroch Západného pláca a hlavnej veže od 26.5. do 8.9.2020. Webmagazín o nej informoval riaditeľ hradu Beckov Peter Pastier.

Novou atrakciou hradu je aj veľký drevený drak Blundus, ktorý stráži hradnú studňu. Hrad je pre verejnosť otvorený každý deň od 9.00 do 18.00. Pri návšteve je nevyhnutné dodržiavať nariadenia ÚVZ a v priestoroch hradu si dezinfikovať ruky, nosiť rúška a dodržiavať rozostupy.

Drak Blundus stráži hradnú studňu a je novou atrakciou hradu. Na Beckov "priletel" koncom februára 2020. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Foto: Hrad Beckov


Komentáre