Cestovanie

Mozaika z kávových zŕn je svetovým unikátom, nájdete ju na Orave

"Svetový unikát vytvoril nadšenec kávy Roman Florek za pomoci svojich rodičov a priateľov."

TASR, 16. novembra 2016 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo
Steny novootvoreného múzea kávy v oravskej obci Krušetnica (okres Námestovo) na severe Slovenska zdobí mozaika z viac ako štyroch miliónov kávových zŕn. Tento unikát tvorili desiatky ľudí takmer štyri roky.

"Na vnútorných stenách dvojpodlažného domu sú nalepené viac ako štyri milióny kusov kávových zŕn, ktoré vytvárajú mozaiku s plochou 107 štvorcových metrov. Svetový unikát vytvoril nadšenec kávy Roman Florek za pomoci svojich rodičov a priateľov. Na slávnostnom otvorení múzea zapísali mozaiku do Knihy slovenských rekordov," informoval TASR komisár Knihy slovenských rekordov Igor Svítok. Autor plánuje svoj výtvor zapísať aj do Guinessovej knihy svetových rekordov.



Ako ďalej uviedol, vyučený čašník si prevzal rovno dva certifikáty. Druhý dostal za najväčší počet vystavených rôznych exponátov súvisiacich s výrobou a prípravou kávy. V múzeu sa ich nachádza 537. "Tento mladý milovník kávy poznáva a nakupuje kávové zrná z rôznych krajín sveta. Ich pražením na zariadení, ktoré má priamo v múzeu, vytvára chuť kávy podľa svojich predstáv," dodal Svítok.



ODPORÚČAME TIEŽ:

UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Cestujeme z Trnavy do Galanty
Highlighty týždňa: Spievajúci pápež, unikát z kávy a smrť Cohena
Podľa technológa budú tohtoročné vína aromatické a svieže
Vysoké Tatry majú čo ponúknuť aj v zime. Kam ísť na túru?

Komentáre