Cestovanie

Cestujete do práce? V Londýne budete môcť aj doskákať

"Londýn sa chystá zaviesť pravdepodobne ten najzábavnejší dopravný prostriedok. Najdlhšia trampolína pod holým nebom ozvláštni ulice britskej metropoly už v priebehu budúceho roka. "

Romana Juhásová, 6. decembra 2014 8:00
The Bounceway Foto: independent.co.uk


Ranná špička a tlačenica v metre vedia človeka vyčerpať a otráviť ešte pred tým, ako sa vôbec dostaví do práce. Dobre to vedia aj cestujúci z hlavného mesta britského kráľovstva. Čo tak z bodu A do bodu B doskákať? Znie to bizarne, ale zároveň, priznajme si, neuveriteľne zábavne.

Kancelária londýnskej samosprávy Transport for London nedávno odhalila plán na oživenie mestskej dopravy. Prechodom pre chodcov dodá farbu pomocou umeleckých malieb, parkoviská zas premení na malé záhrady. Srdce Londýna spestrí aj vybudovaním najväčšej mestskej trampolíny na svete nazvanej The Bounceway.

Zdraviu prospešná zábava


Obria trampolína ponúka množstvo výhod – skákanie posilňuje metabolizmus, svaly, pomáha spaľovať kalórie, vyvoláva pocity šťastia a oslobodenia, nehovoriac o radosti z pohybu. Podľa organizátorov ponúkne inovatívne riešenie rannej nudy a zastúpi aj rannú rozcvičku. Navyše, vnútorné dieťa prebudí snáď aj v tom najnudnejšom Angličanovi.

Za kreatívnym nápadom stojí dobročinná organizácia Architecture for Humanity. Podľa vlastného vyjadrenia verí, že aj malé iniciatívy môžu mať na komunitu úžasný a pozitívny dopad. V tomto konkrétnom prípade sa inšpirovala dlhokánskou trampolínou, ktorá bola súčasťou umeleckého festivalu v Rusku.

Projekt podporí crowdfundingová kampaň, ktorá odštartuje začiatkom roka 2015 prostredníctvom webovej stránky Spacehive. Aj keď grafický návrh zobrazuje ľudí veselo hopsajúcich pred ikonickým London Eye, konkrétne miesto, kde očakávaná trampolína vyrastie, zatiaľ nie je určené. Svoje nápady a návrhy môžu poskytnúť aj samotní obyvatelia.

Či, kedy a s akým úspechom sa nápad zrealizuje je zatiaľ neisté. Obria trampolína sa ale nepochybne stane zábavou nielen pre deti a určite i vyhľadávanou turistickou atrakciou, ktorá dosiaľ vo svete nemá obdoby.


ODPORÚČAME AJ:
Na Maledivách vznikol ekologický rezort, poháňa ho len slnko
Slovenskí novinári v Iráne: Tvárili sa, že sú študenti filozofie
Zažite neodolateľnú vianočnú atmosféru v Dolnom Rakúsku
Toto je sedem divov lyžiarskeho sveta. Vedeli ste o nich?
Kensingtonské záhrady: Ocitnite sa v rozprávke uprostred Londýna

Komentáre