Cestovanie

Zažite neodolateľnú vianočnú atmosféru v Dolnom Rakúsku

"V zámku Schloss Hof nájdete rozprávkovú vianočnú dedinku, v kláštore Gaming nechýbajú pochúťky z kláštornej kuchyne, v alpskej roklinke Johannesbachklamm nájdete najväčší vianočný stromček."

Webmagazin.sk, 30. novembra 2014 14:00
V rozprávkovej roklinke Johannesbachklamm nájdete najvyšší stromček a obrie sánky. Foto: niederoesterreich.at/dropbox.com


Počas adventného obdobia sa v Dolnom Rakúsku koná takmer 300 vianočných trhov. Svoje brány otvárajú zámky i kláštory a trhy sa konajú i uprostred lesa či na námestiach. Informuje o tom stránka niederoesterreich.at.

Kláštor Gaming


Kláštor kartuziánskeho rádu Gaming sa nachádza v blízkosti lyžiarskeho strediska Hochkar a vytvára jedinečnú príležitosť vidieť pôsobivé trhy so stánkami, ktoré ponúkajú všemožné výrobky. Od originálnych výtvorov umelcov, cez skvelé tipy na darčeky od miestnych obchodníkov až po pravé farmárske trhy a kláštornú kuchyňu. navštíviť ho môžete od 29. novembra do 8. decembra.

Schloss Hof


Na arkádovom nádvorí vás čaká viac ako 100 vianočných stánkov remeselného umenia, plných darčekov a chutných špecialít. Každú sobotu sa o 17.00 hod. konajú vianočné koncerty filharmónie Marchfeld, ktoré vyčaria skutočné kúzlo Vianoc. Prehliadka zámku s vianočnou témou, pôsobivá adventná hudba a bohatý program pre deti s tvorivými dielňami a pečením, rozprávanie rozprávok, jazda na poníkoch a množstvo ďalších aktivít premenia návštevu vianočnej dedinky na zámku na nezabudnuteľný zážitok. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof sa konajú: 29.-30. novembra, 6.-8. decembra, 13.-14. decembra, 20.-21. decembra.
Aj zámok Schloss Hof otvára svoje brány. Foto: niederoesterreich.at/dropbox.com


Johannesbachklamm


Najväčší vianočný strom Rakúska nájdete vo Würflachu. Dvadsať metrov vysokému stromu sú prispôsobené nielen dekorácie, ale aj obrovské darčeky pod ním. Napríklad šeť metrov dlhé lyže, dvojmetrová kolobeža alebo 1,5 metra vysoké sane. Všetko toto môžete vidieť od 5. do 8. decembra.

Čertovský advent


Medzi najstaršie adventné tradície patrí aj beh či prehliadka čertov. Tá samozrejme prebieha až po zotmení. Úlohou čertov je vyhnať zo svojho okolia všetko zlé. Ide o jedinečné podujatie. Niektorým z neho behá mráz po chrbte, iní sa z neho smejú. Ak chcete okrem tradičných trhov zažiť niečo nezvyčajné, beh čertov sa koná na vianočných trhoch v Retzi už 7. decembra.
Beh čertov. Foto: niederoesterreich.at/dropbox.com


Advent v Graffenegu


Predvianočnej atmosfére na zámku Grafenegg s neodolateľnou vôňou pečených gaštanov a jabĺk nedokáže odolať takmer nikto. Adventné trhy dopĺňajú každý deň hudobné a divadelné vystúpenia, ktoré potešia malých i veľkých návštevníkov. Advent v Graffenegu si môžete vychutnať od 5. až 8. decembra.

Perníkové chalúpky v kláštore Zwettl


V srdci dolnorakúskeho Waldviertelu sa v klášotre Zwettl koná najkrajšia výstava perníkových chalúpok v Európe a malý adventný trh počas adventných víkendov. Chalúpky a perníky môžete nie len obdivovať, ale aj ochutnať od polovice novembra do 16. decembra.
Atmosféra vianočných trhov je neodolateľná. Foto: niederoesterreich.at/dropbox.com


Kottingbrunn


Počas adventu sa na vodnom hrade Kottingbrunn odnedávna koná jeden z najkrajších tradičných vianočných trhov regiónu. Vstup je zadarmo a vďaka všadeprítomnej hudbe si návštevníci užijú pravú vianočnú atmosféru. Môžete navštíviť hradné priestory, pripravený je program pre deti a prezentuje sa mnoho šikovných remeselníkov, naživo si pozriete výrobu domácich produktov a v prvom rade si užijete nezameniteľné hradné prostredie bez gýču, zhonu, plné tradičných dobrôt. hrad môžete navštíviť 29.-30. novembra, 6.-8. decembra, 13.-14. decembra.

St. Pölten


Otvorením tradičného vianočného trhu na námestí Rathausplatz v hlavnom meste regiónu Dolné Rakúsko očakávajú obyvatelia Štedrý večer. Okrem iného tu môžete ochutnať typickú rakúsku pochúťku gröstl (zmes zo zemiakov, údenín, cibule a cesnaku). Vianočný trh trvá od 28. novembra do 23. decembra.
Zažite vianočnú atmosféru počas celého decembra. Foto: niederoesterreich.at/dropbox.com


Svet vína


Víno, záhrady a advent. Tri skvelé dôvody prečo navštíviť Langenlois. Dedinku, v ktorej sa nachádza moderná vinotéka Loisium. Adventný trh v podzemnom labyrinte, adventné koncerty, jedinečná zvuková a svetelná inštalácia. Ak chcete zažiť rozprávku na vlastnej koži, navštívte Kittenbergerské zážitkové záhrady. Štyridsať tematických záhrad je osvetlených 100 000 vianočnými svetielkami, fakľami a aranžovanými košmi s ohňom.

ODPORÚČAME AJ:
Kensingtonské záhrady: Ocitnite sa v rozprávke uprostred Londýna
Nový trend v cestovaní: Študenti nedali za cestu po Európe ani cent
Cestujete za zábavou? Toto je desať miest, ktoré jej ponúkajú najviac
Hádže vaše dieťa všetko na zem? Zistili sme, prečo ho to baví
Trapasy na prvom rande: O tomto nikdy nehovorte

Komentáre