Cestovanie

Cestujete za zábavou? Toto je desať miest, ktoré jej ponúkajú najviac

"Chcete pri cestovaní nielen spoznávať, ale sa aj baviť? Na svoje si prídete v Berlíne, skvelé možnosti však ponúkajú aj metropoly našich susedov."

Romana Juhásová, 18. novembra 2014 8:00
Berlín zvíťazil v rebríčku najzábavnejších miest. Foto: TASR/AP


Titul najzábavnejšieho mesta na svete si na základe najnovšieho prieskumu zaslúži Berlín, predbehol aj favoritov ako Londýn, New York, či Las Vegas. Priazeň najmä mladých pocestných si získal povestnou klubovou scénou, podnikmi otvorenými do rána a lacným pivom. Žeby inšpiráciu na destináciu pre silvestrovskú noc?

Dvadsať päť rokov po páde Berlínskeho múru žne nemecká metropola slávu medzi priaznivcami osláv a nočnej zábavy. Obľube sa teší aj britský Londýn, ktorému reputáciu kazia len vysoké ceny. Trojicu uzatvára Paríž, v ktorom však kluby zatvárajú už o druhej hodine rannej.

Necestujte ďaleko


Za zábavou netreba chodiť ďaleko, slušne sa umiestnili aj metropoly našich susedov - Viedeň na ôsmom mieste, Praha na jedenástom a Budapešť na pätnástom. Hlavné mestá krajín starého kontinentu obsadili v prvej desiatke až osem priečok.
Praha Foto: TASR/AP

Prieskum, ktorý analyzoval dáta sedemnástich cestovateľských stránok ako TripAdvisor a Yelp, hodnotil zábavu v takmer dvetisíc mestách po celom svete. Organizovali ho weby Get Your Guide a Go Euro, paradoxne oba s centrálou v Berlíne.

Zapojili sa doň cestovatelia, ktorí v priebehu posledných osemnástich mesiacov navštívili aspoň tri mestá. Bodovali v jedenástich kategóriách ako nákupy, kluby, bary, zábava pre dospelých, či iné aktivity. Zavážila aj cena piva, povolenie piť na verejnosti a čas zatvárania nočných podnikov.


Najlepšie kluby a obchody


Známi sú aj víťazi v jednotlivých kategóriách, najlepšie kluby a koncerty má údajne Londýn, bary a obchody zas Tokio. Množstvo zaujímavých aktivít trávenia voľného času ponúka New York, zábavu pre dospelých si zas možno užiť v hriešnom Bangkoku.
Tokio. Foto: TASR/AP

V prvej desiatke sa prekvapivo neumiestnili vyhľadávané „party“ destinácie ako Amsterdam, Las Vegas, či Rio de Janeiro, ktoré zaujali až dvanáste, pätnáste a osemnáste miesto.

Desiatka najzábavnejších miest sveta:
1. Berlín
2. Londýn
3. Paríž
4. New York
5. Tokio
6. Hamburg
7. Rím
8. Viedeň
9. Barcelona
10. Istanbul



ODPORÚČAME AJ:
Mrazivé cestovateľské historky: Mŕtvola pod matracom a krysa
Nepamätáte si obdobie, keď ste boli bábätkom? Vieme prečo
Desať sexi trikov pre nezabudnuteľnú svadobnú noc
NÁKUPY: Zabudnite na Oxford Street, vyskúšajte Camden Town
Netradičná služba: Po smrti môžete cestovať okolo sveta

Komentáre