Cestovanie

Hrad Likava a archeoskanzen pri L. Mare sprístupnia aj cez prázdniny

"Expozície v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a v Liptovskom Hrádku budú otvorené v nezmenenom režime."

TASR, 26. októbra 2022 14:12
Na archívnej snímke hrad Likava. Foto: TASR - Michal Svítok

Liptovské múzeum počas nadchádzajúcich prázdnin sprístupní pre verejnosť aj expozície, ktoré v tomto období bývajú väčšinou zatvorené. Ide o Hrad Likava a Archeoskanzen Havránok pri Liptovskej Mare. Otvoria ich od piatka (28. 10.) do utorka (1. 11.) medzi 9.00 a 16.00 h. TASR o tom informovala odborná referentka kultúry v Liptovskom múzeu Martina Vilčeková.

Expozície v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a v Liptovskom Hrádku budú otvorené v nezmenenom režime. "V Ružomberku môžu návštevníci vidieť výstavu 110 rokov Liptovského múzea, v Liptovskom Mikuláši zas zistia niečo o tradičnom odievaní Liptova na výstave Zruční aj pekní," priblížila Vilčeková.

Ako dodala, v Liptovskom Hrádku je pripravená výstava zameraná na život vo vidieckom prostredí po západe slnka. Návštevníci sa tak môžu dozvedieť niečo o spávaní a svietení v minulosti alebo o tom, ako si predkovia krátili dlhé zimné večery.

Navštíviť sa podľa Vilčekovej oplatí aj Múzeum liptovskej dediny v Pribyline, ktoré je v tomto období verejnosti prístupné denne od 9.00 do 15.30 h. Posledný vstup je možný o 14.30 h.


Komentáre