Cestovanie

Bez sedačiek a s kopou farieb. Na Slovensku otvorili unikátne kino

"Dizajn a komfort sa stretli vo výnimočne pohodlnom kine. Namiesto sedadiel sa môžete túliť v sedacích vakoch."

Katarína Bačová, 14. februára 2017 10:00
Výnimočné kino otvorili v Šamoríne. Foto: x-bionic®sphere
Filmový zážitok na veľkom plátne a pohodlie takmer ako doma ponúka kino v Šamoríne. Namiesto sedadiel je vybavené sedacími vakmi Tuli od piešťanského dizajnéra a výtvarníka Michala Staška. Kino je svojím konceptom unikátne nielen na Slovensku.

Pestré farby sú prvou vecou, ktorú si návštevník všimne. Oranžová, modrá, zelená, červená, fialová a ďalšie farby si našli miesto nielen v sedacom priestore, ale aj na stenách. Hravý dizajn podčiarkuje domácu atmosféru otvorenú deťom. Najmenších víta postava tučniaka.

Sledovanie filmu sediac vo vaku je atraktívne pre rôzne vekové kategórie. „Predovšetkým najmenší návštevníci sú nadšení nielen samotným filmovým predstavením, ale zábavou je pre nich už aj sedenie vo vakoch a možnosť spontánne reagovať, tancovať, pohladkať si tučniaka pred filmom,“ hovorí PR manažérka Vladimíra Pobišová.

Dominantným prvkom priestoru sú farby. Foto: x-bionic®sphere


Kóje sú navrhnuté pre 112 divákov, nechýbajú originálne držiaky na nápoje a pukance. Výhodou je hlavne veľkorysý priestor pre každého návštevníka. „Mňa bolia kolena zo sedenia vždy po pár hodinách v klasických kinách, tu konečne nie,“ pochvaľuje si návštevníčka Diana.

Kino otvorili v roku 2016 a zohľadňujúc reakcie na sociálnej sieti, sa projekt zatiaľ teší hlavne pozitívnej odozve. Podľa slov PR manažérky si získava čoraz viac pravidelných návštevníkov. V januári ho navštívilo vyše 3000 divákov. „Tuli® Cinema tak bolo najlepšie kino na Slovensku v návštevnosti s ohľadom na počet obyvateľov mesta, v ktorom sa nachádza,“ konštatuje Pobišová. Zaujímavosťou je, že kino ponúka aj predstavenia v maďarskom jazyku, určené príslušníkom maďarskej menšiny. Priestor plný farieb je určený aj pre rôzne spoločenské akcie.

Sledovanie filmu je v kine so sedacími vakmi veľmi pohodlné. Foto: x-bionic®sphere


ODPORÚČAME TIEŽ:
UNIKÁTNY VLAKOVÝ VIDEOPROJEKT: Zo Spiša na Liptov
Sošky OTO vznikajú v Suchej nad Parnou, tento rok budú ľahšie
Týždeň bez smartfónu. Aký vplyv mal experiment na naše zvyky?
Nemáte dosť ticha? Kúpte si zvukotesnú krabicu, vraj pomôže

Komentáre