Auto&Techno

Praktická výbava do auta ideálna na jarné a letné obdobie

"Výbavu do auta možno kategorizovať podľa viacerých prístupov. Tým základným je rozlišovať prvky povinnej a doplnkovej výbavy - tu sú podmienky jasne stanovené, nedá sa z toho vycúvať. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 16. mája 2023 13:25
Ilustračné foto Foto: g_dasha / Shutterstock.com
Oveľa väčšie možnosti sa užívateľom áut odkrývajú z hľadiska exteriérových a interiérových prvkov. Tie medzi sebou rozlišujeme aj na základe sezónnych kritérií. Čím špecifická je v tomto smere jarná/ letná starostlivosť o auto?

Prvky dizajnovej a funkčnej jarnej výbavy
V tomto sezónnom období sa bez ohľadu na to či ide o vonkajšiu, alebo vnútornú výbavu do auta, kladie dôraz na bezpečie a ochranu pred podnebnými zmenami. Zvlášť na cestách pri neustálej zmene sily, smeru a celkovej aerodynamiky vzduchu. Bojovať proti tomuto prírodnému činiteľu? Nemá význam!

Vhodnejšie sú okenné deflektory, ktoré o svojom význame presviedčajú požiadavkou na splnenie náročných podmienok kvality. Je to najmä preto, že ich používaním riadne zasahujeme do cestnej premávky. Zodpovedáme teda aj za takú špecifickú situáciu, akou je ovplyvňovať aerodynamiku, konkrétne prúdenie vzduchu okolo okien. Na to musia byť deflektory oficiálne uznané ako optické prvky, ktoré chránia sklá počas jazdy.

Dostupné sady na predné aj na zadné sklá aktívne ovplyvňujú negatívny aerodynamický hluk. To je ich zásadnou funkciou, pričom z čisto praktických dôvodov netreba mať strach ani o komfortné vetranie.

Pripravení odcestovať na dovolenku?!
Viete, že ťažko nachádzať rozdiely vo vyťažení interiéru na jar a v lete, ako aj v zapájaní „aktívneho“ batožinového priestoru? Je ale isté, že v tomto období sa pomaly začína dovolenková sezóna, počas ktorej kufor zostáva čistý vďaka vaničkám do kufra - z hľadiska využiteľnosti majú zabrániť ušpineniu vyvýšeným okrajom a čo najpresnejšími rozmermi podľa typu vozidla.

Už balíte? Ešte predtým, ako sa rozhodnete cestovať na dovolenku, si pre bezpečnosť pripomeňte základné cestné, zdravotné a kultúrne špecifiká danej destinácie. Nech si privážate so sebou len tie príjemné spomienky!

Komentáre