Autá

V Košiciach bude cez víkend Salón elektromobilov 2020

"Prinesie viac ako 50 modelov, aj zaujímavé prednášky a diskusie."

TASR/Webmagazin.sk, 31. augusta 2020 14:25
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pokračovanie úspešnej akcie Salón Elektromobilov 2020, ktorá sa tentokrát uskutoční od 4. do 6. septembra 2020 v obchodnom centre Atrium Optima Košice so sebou prinesie viac ako 50 vystavovaných modelov elektromobilov, plug-in hybridov, elektrických kolobežiek a motoriek. Taktiež širokú ponuku prednášok a diskusií ako predstavenie detailov novej výzvy na nabíjačky MH SR. Na fanúšikov, ale aj širokú verejnosť okrem iného čaká aj množstvo lákavých výhier.

Viac ako 50 exkluzívnych slovenských premiér
Nakoľko sa januárová výstava „Salón Elektromobilov 2020“ tešila obrovskému záujmu, predstavuje pokračovanie tejto výstavnej šnúry len logické naplnenie požiadaviek spotrebiteľov aj na Východnom Slovensku. Výstavná plocha nákupného centra, kde sa salón uskutoční je rozdelená na vonkajšiu a vnútornú expozíciu, vďaka čomu dáva dostatok priestoru nielen aktuálnej ponuke vozidiel z radov elektromobilov či plug-in hybridov, ale aj ponuke elektrických kolobežiek a motoriek. Medzi vystavenými kusmi sa nachádza viac než 50 modelov vozidiel. Medzi vystavovateľmi môžete vidieť najznámejšie automobilky ako Mercedes-Benz, Honda, Volvo, Hyundai, Renault, Tesla, KIA, Peugeot, Subaru či Ford. Fanúšikovia motoriek sa môžu tešiť na elektrický Harley-Davidson.

Chýbať nebudú taktiež stánky jednotlivých firiem z oblasti elektromobility, prezentujúce najnovšiu ponuku a možnosti súvisiace s dostupnosťou elektrických vozidiel. Zaujímavou súčasťou akcie je možnosť zúčastniť sa testovacej jazdy až pri 15 typoch vozidiel, ktoré nájdete vo vonkajšej expozícii nákupného centra.

Lákavou súčasťou salónu sú taktiež zaujímavé súťaže, ktoré účastníkom umožnia vyhrať ceny ako napríklad víkend s modelom Mercedes-Benz EQC či 5x jazdu na najnovšej Tesle 3, vďaka čomu si môžu návštevníci vychutnať jazdu ešte intenzívnejšie. Usporiadatelia nezabudli ani na už majiteľov elektromobilov a medzi výherné ceny zaradili napríklad nabíjaciu stanicu a iné.
Foto: Salón elektromobilov 2020 Košice

Salón prinesie aj informácie o čerpaní dotácii na elektromobily a plány podpor pre samosprávy ministerstiev pre rok 2020
Otvorenie salónu elektromobilov prebehne 4.9. o 14:00 hodine a jeho súčasťou bude tlačová konferencia, kde bude predstavený program, ako aj jednotlivo všetkých vystavovateľov. Bezprostredne po slávnostnom zahájení salónu prebehne prvá diskusia s témou Dotácie na elektromobily – aktuálne informácie a čerpanie, na ktorú následne nadviaže workshop zaoberajúci sa plánmi jednotlivých ministerstiev pre rok 2020, vrátane samotných dotácii pre samosprávy. Návštevníci určite ocenia účasť zástupcov Ministerstva hospodárstva, Ministerstva životného prostredia či Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky, ktorí dokážu adekvátne odpovedať na otázky ohľadom pripravených dotácii a podpore Slovenska v prípade elektromobility. Na spoločnej diskusii máte možnosť vidieť účastníkov zastupujúcich automobilky ako Mercedes-Benz, Honda, Hyundai, Škoda Auto či Peugeot. V programe nebude chýbať ani diskusia venovaná mýtom a faktom o elektromobiloch, s ktorými sa každodenne stretávame.

Registrácia zadarmo a výhry pre návštevníkov
Registrácia na výstavu prebieha zadarmo na stránke www.e-salon.sk a ponúka účastníkom možnosť vyhrať zaujímavé ceny, ako napríklad víkend s modelom Mercedes-Benz EQC či 5x jazdu na najnovšej Tesle 3.

Komentáre